'Възраждане' свиква 'Конвой на свободата' пред Министерски съвет

Вторият протест срещу зеления сертификат на партията на Костадин Костадинов ще бъде на 23 февруари

Йорданка Веселинова 16 февруари 2022 в 12:29 1830 0

Снимка OFFNews

Вторият протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат ще се проведе следващата сряда - 23 февруари, от 11 часа, пред сградата на Министерския съвет, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов на брифинг в НС.

Причината е вчерашното заседание на работната група към премиера за обсъждане на противоепидемичните мерки, на което не е взето решението за отмяна на сертификата.

Миналата седмица Костадинов съобщи, че ще има втори, "различен" протест. Днес той прикани протестиращите да пристигнат "с превозните си средства, да дойдат с колите си, с камионите си, с всякакви други видове превозни средства". Така лидерът на "Възраждане" направи заявка за български "Конвой на свободата".

Протестът ще бъде и срещу инфлацията, кризата в Украйна и "обслужването на чужди интереси" от "новия ГЕРБ", както Костадинов определи четворната коалиция.

"Щом като липсва диалог тук, където му е мястото, то ние сме готови да пренесем този диалог отвън. Готови сме да го доведем докрай", заяви той и обясни, че очаква някои от протестиращите да не си тръгнат.

По-късно във фейсбук обяви и мотото на протеста - "Искам нормален живот!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови