'Възраждане' обяви втори протест против зелените сертификати

Ружа Райчева 11 февруари 2022 в 10:23 2347 0

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви нов протест против зелените сертификати. Датата и мястото ще се определят другата седмица, а според Костадинов този протест ще е "различен". 

"След като очевидно другата страна не желае разговори с нас и изтърпяхме повече от нужното време, нашето търпение се изчерпа и взехме решение да организираме протест, след като очевидно така ще разговаряме с управляващото мнозинство", каза Костадинов. 

По думите му протестът ще бъде организиран в рамките на 10 дни, в "доста по-различен формат". Основното искане на "Възраждане" остава същото – премахването на зеления сертификат. 

Според Костадинов е очевидно, че управляващите "тупат топката" и нарочно бавят обсъжданията и срещите на смесената работна група, създадена след първия протест на "Възраждане". 

"Ние сме изключително толерантни и диалогични, но не сме и глупави. Ясно ни е, че се опитват да протакат нещата във времето напред, но ние повече няма да търпим. Мина януари, Кирил Петков беше казал, че до 2 февруари ще има позиция. Месец по-късно нищо не се е случило", каза лидерът на "Възраждане".

Костадинов смята, че това било неуважение към българските граждани, които застават зад тази кауза и всички са еднакво дискриминарани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови