Quantcast

В петък става ясно дали Станишев ще е евродепутат

ОFFNews Последна промяна на 18 юни 2014 в 10:54 3764 5

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Ще замине ли Сергей Станишев за Брюксел като евродепутат? Отговорът на въпроса, на който лидерът на БСП не отговори категорично след вота, ще стане ясен в петък, по време на парламентарното заседание.

За тогава, като точка втора от дневния ред, е планирано народните представители да гласуват прекратяване на пълномощията в българския парламент на избраните за Европарламента техни колеги. Освен Станишев, такива са Томислав Дончев и Емил Радев, и двамата от ГЕРБ.

Макар Станишев да коментира, че "никога не е казвал, че ще бъде евродепутат", засега не е известно той да е подал заявление за отказ от мандата в ЕП. Допълнителна неяснота за намеренията му внесе и друго негово изказване - че е поел ангажимент на 18 юни да е в Брюксел, за да подкрепи лично Мартин Шулц за президент на европейската група на социалистите.

На 1 юли е първото заседание на новия Европарламент. Дотогава избраниците трябва да са освободили постовете си на народни представители в националните си парламенти, ако заемат такива. Това трябва да се случи до 7 дни преди първото заседание на ЕП, т.е. не по-късно от 23 юни.

Промени в кабинета

Първа точка в петъчното заседание на парламента са промените в кабинета. Тук голямата въпросителна е дали те ще се сведат до неизбежната смяна на министъра на екологията Искра Михайлова, която също бе избрана за евродепутат (от ДПС), или ще има и изненадващи промени.

ДПС вече обяви наследника на Михайлова - Станислав Анастасов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2014 в 12:56

МОЛЯ ТЕ СЕРЖ ОСТАНИ !!! довърши си делото, още 1 г. и бсп няма да я има......

18.06 2014 в 11:56

Ами ако Сергей върне парите на Курумбашев, дето ги е дал за евродепутатско място, ще си "откупи" грешката. Ако не задоволи евродепутатските мераци на Курумбашев, кукувецът се закани "че ще разтресе държавата". Представям си какви факти има да извади.
Липсват МНОГО ГОЛЕМИ КИНТИ.
Моята прогноза: 80% ще бъдем свидетели на политическо убийство в най-скоро време, но не мога да определя кой ще опере пешкира.


18.06 2014 в 11:41

Със сигурност се знае само, че ще стане каквото не трябва. Досега не е пропускал възможност да сглупи.

18.06 2014 в 11:31

Да му мисли преебания Курумбашев.

18.06 2014 в 10:56

Около Станишев всичко друго може и да е неясно, ама поне дали ще е евродепутат се изясни. Нали беше снимана табелката с името му като евродепутат?