Quantcast

ЦИК обяви новите евродепутати, Станишев е сред тях

Нели Чолашка Последна промяна на 30 май 2014 в 17:39 8317 6

Централната избирателна комисия обяви официално имената на новите евродепутати, които България изпраща в Европейския парламент (ЕП).

Изненади няма. От избраните евродепутатите се отказа само Делян Пеевски, когото днес ЦИК освободи от мястото в ЕП. На негово място влиза министърът на екологията Искра Михайлова

Сергей Станишев не подаде заявление за оттегляне. Той напомни, че може да направи това до 23 юни - 7 дни преди първото заседание на новия Европейски парламент.

Той оправда забавянето на заявлението с факта, че иска на 18 юни да е в Брюксел, за да подкрепи лично Мартин Шулц за президент на европейската група на социалистите. (не е ясно какво му пречи да отиде в Брюксел като председател на ПЕС, независимо дали е български или европейски депутат).

Станишев вече може да се откаже като депозира молбата си в Европарламента. Ако не го направи до 7 дни преди първото заседание на парламента, става евродепутат и не може повече да се върне в националния парламент без нови избори.

в Европейски парламент влизат:

ГЕРБ - Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова и Емил Радев

Коалиция за България - Момчил Неков, Сергей Станишев, Илияна Йотова и Георги Пирински

ДПС - Филиз Хюсменова, Неджми Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова

"България без цензура" - Николай Бареков и Ангел Джамбазки

Реформаторският блок - Светослав Малинов

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2014 в 19:27

... едни нови евроТерлички екстра ше му дойдат... хем с петолъчици, хем с пискюли...

... хахахахахахаха

... и един тръбопровод в гЪза... с две! компресорни станции

... хахахахахахаха

30.05 2014 в 18:44

така политбюро ще"освободи другаря станишев ,поради преминаване на друга по-отговорна работа..",а всъщност ще изрита най-после този апаратен пес..дай боже и от ПЕС..

30.05 2014 в 18:07

Идеята е ,Ореха да излъчи лузера Станишев за комисар.Това ако не е по нагло от назбачението на Делян Пеевски за шев на Данс , здраве му кажи !!!
Протести до дупка,#ОСТАВКА, избори, ЛУСТРАЦИЯ на ДС!!!!

30.05 2014 в 18:07

Корумбашев е КЪДЕ ?

На връх Мъде.

30.05 2014 в 18:02

Ама в суматохата на отказали се, отиващи за малко, избрани с номер 15 и т.н. не разбрах Бареков ще става ли евродепутат?

30.05 2014 в 17:58

..."Той оправда забавянето на заявлението с факта, че иска на 18 юни да е в Брюксел, за да подкрепи лично Мартин Шулц за президент на европейската група на социалистите"...


Извинете за тъпия въпрос, ама:
В качеството си на какъв гея ще ходи в Брюксел? Като евродепутат, като председател на пес, или като околовръстна пистаджийка?