"Уолстрийт джърнъл" на свой ред опроверга президента за служебния кабинет

Юлиан Христов 26 юли 2013 в 10:39 3872 33

Публикацията на Уолстрийт Джърнъл
Публикацията на Уолстрийт Джърнъл

След като президентът Росен Плевнелиев опроверга статия на американския вестник "Уолстрийт джърнъл" за това, че е готов да състави служебно правителство, от изданието са категорични, че стоят зад написаното.  

Стоим зад историята си, гласи официалният отговор на вестника, пише днес в. "Преса". Отговорникът за комуникациите на изданието за Европа Кейт Добин е още по-категорична: "Коментарите на президента са коректно предадени от "Уолстрийт джърнъл".

На 24 юли в онлайн изданието на „Уолстрийт джърнъл“ излезе статия със заглавие: „Българският президент готов да назначи новото правителство“ от Шон Карни, който взел интервю от Плевнелиев. 

Пред американското издание президентът заявява, че е готов да състави правителство, ако кабинетът на Пламен Орешарски падне в резултат на протестите. Президентът казва, че за година страната е имала три правителства, а при евентуални предсрочни избори те ще станат пет.

От президентството веднага опровергаха публикацията. В съобщение от прессекретариата президентът отрича да е заявявал, че е готов да назначи служебен кабинет. Държавният глава е споменал единствено служебното правителство, назначено от него през месец март, посочи пресслужбата.

След опровержението от страна на президентската администрация все пак онлайн изданието на „Уолстрийт джърнъл“ подмени публикацията, като заглавието и съдържанието на статията са коренно различни от първоначалния вариант на текста. От президентството са категорични, че Росен Плевнелиев не е говорил за назначаване на служебно правителство, като за доказателство публикуваха пълния аудиозапис на интервюто, което е прецедент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!