Цветанов: ДСБ се опитва да дестабилизира правителството

OFFNews 16 май 2016 в 14:02 3396 3

Отклоняването от дневния ред на общество с предстоящи номинации за президент е част от една възможна дестабилизация на правителството.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като в петък лидерът на ДСБ Радан Кънев призова президента Росен Плевнелиев да се кандидатира за нов мандат като независим кандидат и обеща да го подкрепи. Зад този призив обаче президентът видя интрига на Костов и Първанов.

Попитан дали ГЕРБ биха подкрепили предложението на ДСБ за издигане на Росен Плевнелиев, той отговори:

„По начина, по който Радан Кънев направи новината си в петък, ограничи почти до минимум всякаква възможност да се говори по тази тема. Не се прави така. Когато искаш да реализираш определени политически цели, ти трябва първо да си говорил с тези, с които искаш да го направиш. Не можеш да излезеш и да обявиш на пресконференция, че ти ще издигнеш за втори мандат действащия президент Росен Плевнелиев и президентът Плевнелиев след половин час да опровергае всичко това“.

По думите на Цветанов ДСБ е партията, която най-малко иска предсрочни парламентарни избори. Според него Радан Кънев се самоизолира от формиращото се парламентарно мнозинство, търсейки неговата политическа изява.

"Ако проследите хронологията на всичко онова, което е говорил през последните 10 месеца, ще видите, че няма никаква последователност и няма нищо вярно от това, което той е говорил до сега. Той говореше за избори през май месец. Май месец е сега и знаете, че никой не се подготвя за предсрочни избори“, коментира Цветанов, цитиран от "Фокус".

На въпрос защо, когато говори за опозиция, не споменава партия АБВ, която миналата седмица оттегли подкрепата си за кабинета, той заяви: "Аз АБВ вече почти ги разглеждам като съвместно действие с "БСП лява България"- заради позицията, която изразиха и начина, по който излязоха от управлението". 

Цветанов отрече сценарий, при който да е издигнал кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър, за да го отстрани от президентската битка, за да може Йорданка Фандъкова да бъде фаворит.

"Относно кандидатурата за социален министър нямаше абсолютно никакви сътресения. Томислав Дончев никога не е влизал в такива сценарии и неговата кандидатура за президент никога не е била обсъждана. Той беше една евентуална номинация и за мен беше важно, че получихме пълната подкрепа за всяка последваща номинация от премиера Борисов", коментира още Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

16.05 2016 в 14:28

"Май месец е сега и знаете, че никой не се подготвя за предсрочни избори"

А само през ден ни напомняте на разменено гостуване, че сте напълно готови именно за такива. Това за спорта ли или за да не ви забравяме физиономиите?

63994

1

Red or Dead

16.05 2016 в 14:17

Само този ТИТАН на мисълта може да ми направи “раданът“....мааалко по-симпатичен:)))