Цветан Василев се връща в България

Искров, защо обслужвате интереса на длъжниците ми, пита банкерът

ОFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 16:53 10086 18

Цветан Василев

Цветан Василев се връща в България "тези дни", обяви самият той преди минути в пряко телефонно интервю за предаването "Лице в лице" на bTV.

Малко преди това до медиите бе разпространено писмено изявление на банкера. 

В писмото се посочва, че според Цветан Василев днешните действия на БНБ са масирана манипулативна кампания, част от конспиративен сценарий за разбиване на банката и продаване на безценица на активите й. 

"Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор?", обръща се авторът към управителя на БНБ Иван Искров и намеква, че "сценарият" обслужва кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към КТБ.

Пред bTV банкерът посочи, че няма как да липсва документация на кредити за 3,5 милиарда, както обяви БНБ. Тези документи са иззети от прокуратурата, затова квесторите не са ги открили, посочи той.

Текстът на писмото:

"От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име.

Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е Корпоративна Търговска Банка. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи.

Изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат. Не е ли странно, че единствените доводи, приведени от господин гуверньора, са липсата на досиета за оценката. Нима някой си мисли, че това е било възможно? Естествено е, че досиетата са в следствените органи. Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор? Не е ли странно, че Вие не защитихте Вашия подуправител, когато беше обвинен, преди да бъдат събрани каквито и да било доказателства? Така ли защитавате независимостта на една от най-старите институции на демократичното общество в България?

Защо не допуснахте акционерите да намерят работещо бизнес решение за КТБ? Защо подминахте с лекота техните писмени и устни волеизявления? Смятате ли, господин гуверньор, че може да се държите по такъв арогантен начин с представители на държавен фонд на независима държава? Или може би обслужихте интересите на определен кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към банката? Или пък интересите на хора да овладеят на силно занижени цени основната част от активите, финансирани от КТБ.

Вие ме обвинихте, че съм изнесъл в брой огромна сума пари в деня преди поставянето на банката под особен надзор! Не стана ясно как и по какъв начин тези пари са взети и предадени ми, при положение, че от 10.06.2014 г. аз не съм бил в България. Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз, които са съответно нотариално заверени. Размахването на недоказани и скалъпени обвинения, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство."

Накрая авторът се обръща към клиентите на банката:

"С тези специални редове се обръщам към Вас, за да ви благодаря за доверието и да Ви уверя, че няма да позволя цената на разчистването на сметките с мен да бъде платена от Вас. Убеден съм, че скоро Вашите интереси ще бъдат защитени адекватно. Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това – с тях ще си говорим в съда."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2014 в 06:43

Сега ако сме нормални хора, всички тази вечер трябва да сме на жълтите павета. Има си закони и регламенти държавни и на ЕС за чий ще се гарантират всички влогове!?! Значи аз утре отивам и слагам 200 лв. на Аржентина Германия 5-0 и букмейкъра ми гарантира депозита аз така ги разбирам тези изявления! Всички на бунт, срещу всички политически утрепки които се канят да ни набият още 4 милрда дълг е така от нищото , а за здравеопазване пари няма ,за пенсии пари няма , за нищо пари няма! Къде е Боко кратуната да каже защо при него 70% държавна пара се наби в тази банка?! Къде е Станишко да каже кой развърза кисията въобще за да я има тази банка!? Всички на бунт !

12.07 2014 в 02:21

А може ли да му се вярва? Едва ли. Та дни преди да бъде обявена КТБ под особен надзор, същият господин обяви официално, че ликвидността на банката му не нарушена....
Много важно е да бъдат оповестени всички височайши клиенти на КТБ за да стане ясно на всички защо говерньорът предложи одържавяване и спасявне чрез фонда за гарантиране на вложителите.

11.07 2014 в 23:15

А,бе престанете с тия измислини коментари,зад всичко това стои ДПС и г-н Пеевски...от тук на там нямам думи...

11.07 2014 в 23:15

Защо със средствата от фонда за гарантиране на депозитите ще се възстановяват и вложения над 196 хиляди лева ? Това може да стане само за парите на задължителните пенсионни фондове. Може би освен Веждичката и други „политици” имат много парички там?? Върхушката на БСП, близка до Василев – Моника, Серж? И сега се лобира ВСИЧКИ депозити и сметки да бъдат възстановени от фонда за гарантиране ( в нарушение на закона) и бюджета? Държавата ще тегли заем за да възстанови парите на политиците - БРИЛЯНТЕН грабеж , в допълнение на този на КТБ. За има няма месец отново държавата не играе честно и върви срещу редовия гражданин и данъкоплатец!11.07 2014 в 22:18

Такива работи като гафа с КТБ ще се случват, докато в някой държави от Западна Европа с големи евроатлантически ценности, продължават да приемат на територията си, изявени банкови мошенници и откровени гангстери от Источна Европа с откраднати пари . Изглежда, че най-голямата евроатлантическа ценност за западняците са парите. Имаш ли пари, си добре дошъл при тях без да ги интересува откъде имаш парите (стига да не са откраднати от тях), нямаш ли пари не си интересен и няма да те допуснат в държавата си, да не би да им изядеш социалните фондове.

11.07 2014 в 21:13

абсолютно е прав. питам господин Искров къде беше когато банкови служители вдигаха лихвите по кредитите тайно от клиентите си ,когато се правеха на незнаещи че дългът им приключил и продължаваха да ограбват длъжниците си. къде отидоха 'мръсните' пари на Манджуков.в държавата или в някой джоб.отговаряйте господин искров стига сте прехвърляли вината на някой друг, подобно на повечето институции в България!

11.07 2014 в 20:56

Циганите и останалите глупаци, които докараха БСП и ДПС на власт срещу две кебапчета да се строят в две редици и да бачкат, докато не изплатят откраднатото от избраниците си, предлагам аз. Всяка солидарност си има граници.

11.07 2014 в 20:14

//АНКЕТА: Ще разберем ли истинската и цялата истината? да (+); не (-) //
Та тя истината е проста едни комундели са крали повече от други, едните преебали другите, и за да има равенство от бюджета ще се плати на останалите, например като на Мултак N1.
----------
Ама май все още сме в Европейският съюз, и тоя номер няма как да мине!!!!
----------
Иначе в Кипър МВФ реши проблема -> 50% данъци на тези над 100 хил. евро, а в БГ това може да се стане с 50% данъци над 10-15хил. евро и всичко ще е тип топ!
-----------
Но като се познава кръвожданият и алчен комундел, историята ще приключи с много трупове -> обстрела да започне сега!!!!

11.07 2014 в 19:58

Последният човек, когото бих тръгнал да защитавам е Цветан Василев. Обаче! Първо, от километри беше ясно, че ще каже, че няма как да е взел парите на дата, на която не е бил в България. Второ, шефът на БНБ обвини Цветан Василев малко прибързано, че липсват документите. Възможно ли е наистина документите да са в прокуратурата и квестори и одитори да не знаят? Трето, откъде накъде ще плащаме ние, данъкоплатците, за директната кражба на 4 милиарда лева? Това е все едно да ни бръкнат за пореден път в джоба и да откраднат по още 1000 лева на калпак!

11.07 2014 в 19:37

И на децата е ясно че сега ние ще платим и булгартабат и медийната империя....и лафка... Пък и ще им занулим кредитите от строителството на хотелчета...