Царица Костадинка: Почеркът в тефтера не е на мъжа ми

OFFNews 23 януари 2014 в 08:09 3345 2

Кирил Рашков
Кирил Рашков

Почеркът в тефтера не е на Кирил Рашков, твърдят съпругата му Костадинка и децата му.

Семейството е решило да поиска графологична експертиза, която да докаже това.

"Не е негов почеркът, измислици са това. А кажете ми защо ни го правят? Защото са идиоти", каза пред Нова тв Костадинка.

"Не виждате ли, че са водени с молив? Кой си води записки по този начин? Това не е почеркът на баща ми. Ако той имаше връзки с полицаи и митничари, нямаше да влезе в затвора", заяви и дъщерята на Рашков.

Междувременно проверка в пловдивската митница показа, че трите най-често споменавани в записките имена - на Татяна Лачева, Димитър Боев и Диана Стоянова - още са служители митниците, като досега срещу тях не е имало сигнали за нарушения и корупция и не са наказвани. Диана Стоянова е била в екипа, който през 2009 г. затвори фабриката за фалшив алкохол на Рашков, посочи ръководителят на митницата.

Прокуратурата в Пловдив започна проверка, която да установи има ли данни за корупционно престъпление.

Бившият директор на "Митниците" Ваньо Танов съобщи пред Нова тв, че за пръв път чул за тефтера на оперативка в Министерството на финансите. Ставало въпрос за постъпила от ДАНС информация. Танов се поинтересувал за проверката и с колегата от ДАНС, с когото разговарял, се съгласили да бъде уведомен за резултатите, след като приключи разследването. Не беше удобно да попитам за имената, защото можеше да изтече информация, каза Танов.

Сега разбирам, че тефтерът не е иззет по надлежния ред, с протокол, и няма как да бъде използван в едно дело, допълни той.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!