Танев ще разчита на практики от Израел в борбата с дрогата и насилието в училище

OFFNews 24 март 2015 в 20:49 3428 2

Министърът на образованието Тодор Танев

Учителите се чувстват и несигурно и незаслужено обиждани. Те са хората, които са голямото приемно семейство, което гледа нашите деца. И те имат, според мен, статута на хора, които се занимават с националната сигурност - по тази причина. Те са българщината, коментира пред bTV министърът на образованието и науката Тодор Танев.

За всички, които имат деца в България и ги е грижа за България, насилието е изключително тревожно, подчерта той.

Физическите посегателства подлежат на санкция, но словесните - по закона, понеже са словесни и всеки има право на свобода на словото, един вид минават в друга категория. В момента съм в пряка връзка с министъра на правосъдието Христо Иванов и правим всичко възможно, за да направим план за редуциране на тези случаи, за вкарването им в някаква норма, каза Танев.

Законодателната инициатива вече съществува, но трябва да има план. Трябва да има план, който е съгласуван със съответните НПО-та, както и с МВР и с министерството на господин Калфин. Трябва да има междуведомствена група и тя беше създадена още на 16 декември със стария министър на вътрешните работи, уточни министърът на образованието.

До всеки ученик не може да има полицай. Но за това пък има други форми, други методи - камерите са част от всичко това. Има някои методи, които искаме да въведем, да адаптираме - от опита, например, в Израел. Трябва да направим един план, каза Тодор Танев.

Представям си нулева толерантност. Това не означава, че ние нямаме толерантност. Това е съвсем друго нещо - дрогата и насилието са навсякъде, въпросът е силите на реда да се съсредоточат временно в един район, в едно гнездо на престъпления и да излови тези, които трябва да бъдат изловени, заяви министърът на образованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!