Станишев: Недоволството на хората нараства

OFFNews 27 март 2016 в 23:29 3533 6

Сергей Станишев

В България политическата сцена е привидно стабилна. Усещането на хората е, че страната няма посока, няма перспектива. Това е най-тревожното, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред Нова телевизия.

БСП в момента има комфорта да бъде фактически единствената европейска опозиция в парламента. Недоволството на хората нараства, аз много ясно го усещам. Това дава шансове на опозицията да критикува ясно, да сочи слабостите и грешките на управлението. И - което е най-важно - да дава алтернатива: икономическа, в здравеопазването, в образованието, в социалната сфера, каза Станишев.

В момента слабостта на управляващата коалиция е в това, че е толкова разнородна. И няма ясна политическа, икономическа и социална програма, а просто впечатлението на хората е, че това е една коалиция на сделката и на статуквата - заради подялба на властта, отбеляза президентът на ПЕС.

Европа отдавна е в криза. Европейските лидери сведоха политиката за справяне с икономическата криза до рестрикции. Духът на солидарност беше тежко отслабен и това е причината за сегашното положение в Европа. Хората се разколебаха в доверието си в Европа, защото тя не се грижи за тях, каза още Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови