Станишев не уважи консултациите при президента

OFFNews 24 юли 2014 в 15:16 7455 2

Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев не уважи политическите консултации, които държавният глава Росен Плевнелиев свика, веднага след като парламентът гласува оставката на кабинета „Орешарски“.

В президентството, за да представляват БСП, пристигнаха председателят на ПГ „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов и колежката му – претендент за лидерското място в левицата – Корнелия Нинова.

На влизане Атанас Мерджанов заяви пред журналисти, че столетницата се включва в консултациите само от уважение към президента и институцията. По думите му днешните консултации са твърде прибързани.

„Някак си не съвсем редно и нормално е в деня на гласуването на оставката скорострелно да бъдат свикани консултациите“, подчерта Мерджанов.

В момента в централата на БСП на „Позитано“ 20 се провежда последният пленум преди конгреса на 27 юли, на който ще бъде избран нов председател на левицата.

Вероятно по тази причина евродепутатът Сергей Станишев не уважи консултациите при Росен Плевнелиев.

Станишев получи обвинение от ГЕРБ и за това, че не присъства на гласуването на оставката в парламента по-рано днес.

„Ако има някакъв голям отсъстващ в този парламент, се казва лидерът на БСП, мандатоносителят, евродепутатът Станишев.

Представяте ли си какво падение на тази партия? Мандатоносителят - този, който направи правителството, който хвърляше всички хули и упреци от парламента, днес, когато си дават оставка неговото творение, той отсъства от парламента“, каза в кулоарите на парламента Бойко Борисов.

Попитан защо председателят на партията му не е присъствал на гласуването, Антон Кутев изтъкна, че Станишев вече не е част от българския парламент и няма защо да идва до Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews