Борисов пожела да е премиер, сравни се с Меркел

OFFNews 24 юли 2014 в 12:54 8368 31

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

Ако ГЕРБ са първата политическа сила след изборите, лидерът й Бойко Борисов лично ще заеме премиерския пост, обяви самият той в кулоарите на парламента, минути след като в зала бе гласувана оставката на правителството "Орешарски".

По думите му това е единственото политически отговорно решение за партията-победител. Според него правителството в оставка се е управлявало задкулисно, защото премиерът Орешарски не е взимал сам решения, а е трябвало да съгласува всяко свое действие с още петима души.

"Имам сто експерти, виждате в залата. Всеки мога да посоча за премиер и вечер да идва да му давам задачите. Ето това е задкулисие, това е неправилно, това се случваше една година. Орешарски не можеше да вземе нито едно решение сам, като експерт. Той трябваше да ходи да пита пет човека други", коментира Бойко Борисов.

Той сравни решението си с поведението на германския канцлер Ангела Меркел.

"Нали не мислите, че в Германия освен Ангела Меркел няма други специалисти за канцлер, знаете, че уважавам качествата й. Но тя носи политическата отговорност за ХДС и затова тя е канцлер", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той не пропусна да отбележи отсъствието на партийния лидер на социалистите Сергей Станишев.

"И един от изводите и днес е, че когато лидерът на една партия-мандатоносител не е в парламента, не носи никаква отговорност за това, което е сътворил, резултатите са ето тези, които видяхме", каза Бойко Борисов.

По думите му Станишев е "големият отсъстващ" на днешното заседание:

"Ако има някакъв голям отсъстващ в този парламент, се казва лидерът на БСП, мандатоносителят, евродепутатът Станишев. Представяте ли си какво падение на тази партия? Мандатоносителят - този, който направи правителството, който хвърляше всички хули и упреци от парламента, днес, когато си дават оставка неговото творение, той отсъства от парламента."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!