Quantcast

Станишев: Медиите перат съвестта си на гърба на Орешарски

Елица Мартинова Последна промяна на 14 октомври 2013 в 11:26 3639 32

Сергей Станишев в студито на
Сергей Станишев в студито на "Актуал;но". Снимка: НТВ

„Бих казал, че дори отиваме в другата крайност, когато върви един процес на препиране на гузни съвести, защото някои медии и журналисти, които четири години слугуваха на властта, изведнъж станаха много смели, защото няма репресии. Защо се доказват сега на гърба на едно правителство и министър-председател, който е много толерантен.“

Такова обвинение към медиите отправи лидерът на левицата Сергей Станишев, който днес гостува в ТВ 7.

Съчувствените думи към премиера Орешарски бяха в контекста на твърдението, че обществото и медиите са много по-свободни днес, отколкото са били по времето на ГЕРБ.

Станишев коментира, че каузата, за която той лично се бори в политиката, е да се отърси България от репресивния модел на кабинета „Борисов“.

Във връзка с решението на КС, според което Делян Пеевски остава депутат, Станишев коментира, че обществото трябва да се научи да уважава институциите. Председателят на БСП намира за странен факта, че именно членовете на Реформаторския блок, които твърдят, че трябва да има върховенство на институциите, оспорват решението на Конституционния съд.

Лидерът на социалистите посочи, че кризата в Народното събрание е провокирана от нежеланието на ГЕРБ да приемат ролята си на опозиция. Станишев подчерта, че "Коалиция за България" търси не конфронтация, а диалог с бившите управляващи.

"Единственото, което не е възможно, е съвместно управление, защото са много различни философиите и ценностните ни системи. Но мнението на опозицията трябва да се чува”, отбеляза Сергей Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2013 в 21:57

Сегашните управляващи се опитват по всякакъв начин да наложат цензура и донякъде успяват - някой да ми каже кой журналист и от къде е бил уволнен по времето на Борисов за това, че е задал няколко пъти един и същи въпрос? Има ли такъв случай? Сега всяко изказване на станишев, местан и сидеров е пълно със заплахи и заклинания, много внимателно избират къде да ходят и това е обикновено там, където не задават неудобни въпроси - тв7. Там е мястото!

14.10 2013 в 18:38

има нахалството да овори за свободи. За роля на медиите. Човека, който сведе ролята на партия с традиции до това да се бори за свалянето на Борисов. В тази партия няма идеи - има само интереси.

14.10 2013 в 18:37

Малко факти: БСП под ръковдството на Станишев:
1. Плашеше гласуваш за Борисов - получаваш Костов.
2. Виеше, че се очакват нечестни избори
3. Покани външни наблюдатели
4. Пусна легендата за престъпника Цветанов - Цацаров е поде и до ден днешен се опитва да скалъпи обвинение по нея.
5. Вместо програма за бъдещи действия провали деня за размисъл

И този чо

14.10 2013 в 18:03

Кой? Кой? Кой?

14.10 2013 в 17:42

Медиите бяха най-свободни при кабинета Борисов, и те свикнаха така, сега има тотална репресия и те се бунтуват. Станишев лъже като типичен педераст.

14.10 2013 в 17:04

А ти си бършеш калния червен задник с Орешарски!

14.10 2013 в 16:56

Станишев на 100% покрива критериите за СОЦИОПАТ, според определението в Уикипедия:

Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло са силно изкривени.
Обикновено социопатите нямат стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава, както и към цената на човешкия живот. Напълно егоистично, те се опитват да задоволят всяка своя духовна или физическа нужда и потребност.

14.10 2013 в 16:23

?! е напълно прав(а)! Това е убер-малоумие. Единствената причина Олигарски да не се появява всеки ден по телевизията и да ни обяснява, как всичко е прекрасно и да ни блещи врели-некипели, е защото ще има бум на потрошените телевизори (което от друга страна може да стимулира малко продажбите на черна техника). Станишев е толкова радикално безскрупулен, че на практика редефинира думата. Толкова противна твар мисля, че втора трудно би коекзистирала в нашето измерение.. Че ББ не беше цвете признавам, ама да ми обясняваш, че това е в пъти по-демократично, при все че потъпкаха ВСИЧКИТЕ си точки от предизборната кампания и си плюят сами на сурията вече 4 месеца без да им пука, е меко казано наивно..

14.10 2013 в 15:59

Ми само Хохегер ли е?Ами онези 50000лв които Моника ЙосифоваСтанишева получава от ЧЕЗ ежемесе1но катд някякъв експерт?И още и още......Ана мен щели да ме задигнат с 5.40 към пенсията!Как ще си измиете съвестта червени боклуци?

14.10 2013 в 15:59

Ако "дясно-ориентираните хора, подкрепящи РБ", мислят, че е редно да се събуждаме и заспиваме с откровени политически манипулации на слуги на настоящото правителство, по-добре тези хора да не се определят като такива!!! Нямаме нужда от тях! Аз лично винаги съм гласувала за СДС първоначално, след това - за ДСБ, а сега - за РБ и ми идват в повече манипулациите на СерГейчо, Местанчо и сие по медиите, както и на техните сателити - Нинка и Мишко Шамара!!! А колкото до това защо и.д. премиерът не се показва по медиите, обяснението е просто - НЕОБХОДИМИ СА СЛОЖНИ ЛОГИСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ ПРИ ВЛИЗАНЕТО И ИЗЛИЗАНЕТО МУ ОТ МЕДИИТЕ!!!