Станишев: Медиите перат съвестта си на гърба на Орешарски

Елица Мартинова 14 октомври 2013 в 11:26 4187 32

Сергей Станишев в студито на
Сергей Станишев в студито на "Актуал;но". Снимка: НТВ

„Бих казал, че дори отиваме в другата крайност, когато върви един процес на препиране на гузни съвести, защото някои медии и журналисти, които четири години слугуваха на властта, изведнъж станаха много смели, защото няма репресии. Защо се доказват сега на гърба на едно правителство и министър-председател, който е много толерантен.“

Такова обвинение към медиите отправи лидерът на левицата Сергей Станишев, който днес гостува в ТВ 7.

Съчувствените думи към премиера Орешарски бяха в контекста на твърдението, че обществото и медиите са много по-свободни днес, отколкото са били по времето на ГЕРБ.

Станишев коментира, че каузата, за която той лично се бори в политиката, е да се отърси България от репресивния модел на кабинета „Борисов“.

Във връзка с решението на КС, според което Делян Пеевски остава депутат, Станишев коментира, че обществото трябва да се научи да уважава институциите. Председателят на БСП намира за странен факта, че именно членовете на Реформаторския блок, които твърдят, че трябва да има върховенство на институциите, оспорват решението на Конституционния съд.

Лидерът на социалистите посочи, че кризата в Народното събрание е провокирана от нежеланието на ГЕРБ да приемат ролята си на опозиция. Станишев подчерта, че "Коалиция за България" търси не конфронтация, а диалог с бившите управляващи.

"Единственото, което не е възможно, е съвместно управление, защото са много различни философиите и ценностните ни системи. Но мнението на опозицията трябва да се чува”, отбеляза Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!