''Спешната'' проверка на юрисконсулта на СДВР, обиждал момичето, бито от полицаи зад колоните на МС, отне 3 месеца

Все още не е ясно какво ще бъде наказанието за Диляна Иванова

OFFNews 25 октомври 2023 в 16:50 3783 2

Кадър от записа с полицейско насилие на 10 юли 2020 г.

Снимка Youtube

Кадър от записа с полицейско насилие на 10 юли 2020 г.

Приключила е "спешната" проверка на юрисконсулта на Столичната дирекция на вътрешните работи, който обижда и унижава пред съда момичето, бито от полицаи зад колоните на МС, съобщи в. "Сега". 

Проверката започна в края на юли, когато адвокат Николай Хаджигенов публикува документа с обидите от Деляна Иванова от СДВР. Те са част от касационната жалба на МВР по делото на Цветелина Цветкова - момичето, с което полицаите се гавриха и удряха зад колоните на Министерския съвет на 10 юли 2020 г. - в разгара на протестите срещу кабинета на ГЕРБ и бившия главен прокурор Иван Гешев.

От СДВР съобщават, че Иванова е извършила нарушение. До момента обаче все още не е известно какво наказание ще бъде наложено на юрисконсулта Деляна Иванова.

"Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че не си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на България, че и да служат за пример", пише юрисконсултът Иванова.

Според нея съдът трябва да разгледа хипотезата на закона, според която, ако увреждането е причинено поради изключителна вина на пострадалия, обезщетение не се дължи. 

"Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина срещу органите на реда и след това да се изкарваш "света вода ненапита и жертва" само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение", допълва в жалбата си Деляна Иванова.

Тя дори твърди, че кадри от същата нощ не съществуват. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

2

Владè

25.10 2023 в 18:16

А васко и боци от спаси кенефа ,що си бачкат трайко? Уж и за тях протестиряха протистирящити.
ГНУСНА ПРОПАДНАЛА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА. УНИЖЕНИЕТО НА ЧОВЕК ОТ СКОТОВЕ УВИЛИ СЕ С МАЗНИ ТОРБИ ЕДНАКВО Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА. А И БУГАРСКА ЙОРИСКА ЮНАШКА ГИ " ЗАЩИЩАВА" . СРАМ, ПОЗОР,ПАДЕНИЕ...боковци, дилячофци, менти,киро и чиро,румбата, вашко и буци софията...
Изводат вам.

870

1

Constanza

25.10 2023 в 18:10

Няма какво да каже и се хваща за облеклото.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки