СДВР обижда и унижава пред съда момичето, бито от полицаи зад колоните на МС

OFFNews 20 юли 2023 в 22:43 8707 10

Кадър от записа с полицейско насилие на 10 юли 2020 г.

Снимка YouTube

Кадър от записа с полицейско насилие на 10 юли 2020 г.

"От публикувания в публичното пространство снимков материал също така се установява, че ищцата е била облечена със спортно бюстие, което покрива единствено горната част на тялото - гърдите. Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на Р.България, че и да служат за пример."

Това пише юрисконсултът Деляна Иванова от СДВР в касационната жалба на МВР по делото на Цветелина Цветкова - момичето, с което полицаите се гавриха и удряха зад колоните на Министерския съвет на 10 юли 2020 г.  - в разгара на протестите срещу кабинета на ГЕРБ и Гешев.

Документът с обидите срещу Цветелина Цветкова публикува във Facebook нейният адвокат Николай Хаджигенов. "Срещу нашите данъци, съдейки от написаното, получаваме чутовен интелект и правни познания, достойни за уважение" - коментира иронично Хаджигенов.

"Света вода ненапита и жертва"

В касационната жалба юрисконсултът Деляна Иванова пише също така: "Ищцата сама се е поставила в ситуация, в която е нарушила обществения ред. Същата е участвала в нерегламентиран протест без съответните разрешения по надлежния ред съгласно ЗСММ. Да хвърляш пиротехнически средства, павета, бутилки пълни с урина срещу органи на реда и след това да се изкарваш "света вода ненапита и жертва" само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение."

"Следва да се има предвид, че такова поведение е укоримо и неприемливо, тъй като трябва да има генерална превенция, която да установи спазването на ред и да има възпиращо, възпитателно и предупредително действие по отношение на останалите членове на обществото, че не може да участваш в нерегламентиран протест и да извършваш незаконосъобразни действия срещу органи на обществения ред." - твърди още Деляна Иванова.

Нямало кадри в YouTube... 

На първа инстанция Цветелина Цветкова осъди СДВР да ѝ плати 40 000 лв. обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, настъпили от незаконосъобразни действия на служителите на МВР.

"Граничещи с абсурда са твърденията на съда, че от кадри от YouTube [се вижда], че ищцата едва ли не е била сексуално насилена пред колоните на Министерския съвет... Описаните от съда "клипчета" в публичното пространство не съществуват. Единственото вярно е, че в публичното пространство е налична снимка как полицейски служител снима ищцата и то именно да се докаже фактът, че същата е [в] добро физическо състояние и нито е разсъблечена, и нито си прикрива гърдите" - твърди в касационната жалба юрисконсултът Деляна Иванова.

Реакцията на МВР след днешния скандал

Тази вечер пресцентърът на МВР разпространи следното съобщение: "Във връзка с публикуван в публичното пространство документ, изготвен от гл. юрисконсулт при СДВР, директорът на СДВР разпореди спешна проверка за евентуални нарушения на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

11

П

21.07 2023 в 11:16

"Моля да ми бъде присъдено и юрисконсултско възнаграждение" ...нямам думи. Тази "света ненабита юристкосултка" не става и за автор в жълтата преса.

-1974

10

Владè

21.07 2023 в 07:43

Гьорче,има общо. Има мниго общо. Има министър, министър председател, подсекретари,прессекретари...
Не ти ли де повръща от лекьосаните бъгъ шкембелии дето просят рекета си по улиците.
Дори по "турско" за подобно унижение кадията се е възмущавал за обидата на морала.Новите заптии не.
Ха наздраве за поредната подмяна.
Язък за Ицо Хазарта само.
А изказа ми го адаптирам ( опитвам ), към умствените способности на пасивния читател.
Никой, който има обществена роля нентябва да чака лавината от неправда, обида и уножение да се завърти.
Харвардите и сорбоните трябваше да се заемат със защитата на битите студенти.

-1650

9

ob1

21.07 2023 в 07:38

И на протести за заплата излизат, налЕ?

345

8

Джендо Джедев

21.07 2023 в 07:24

Тая лелка става за щатна квартална скандалджийка, но не и за юрисконсулт. Момичето ако ще и голо да е тръгнало и да хвърля гранати по полицаите, пак нямат право да се гаврят с нея и да я бият. В България така и не се разбра, че "Ама и тя си го е търсела" е causa perduta. Сега ще плащат обезщетения. Лошото е, че ги плаща данъкоплатецът, а не такива недоклатени лелки като тая.

17439

7

мнение от IP

21.07 2023 в 07:24

Тази неадекватна "юрисконсултка" да си събира днес вещите и да се маха. Министърът трябва да я уволни незабавно. То бива простотия, ама винаги може да те шокира някой (.... .самоцензура) на държавна длъжност. Че е извън всички стандарти за юридически казус как да е, ама то звучи на битово ниво дори потресаващо. Щъкат разни такива и взимат заплати.

10935

6

borisboris

21.07 2023 в 06:31

Това е нивото - селска семкаджийка по нещастно стечение на обстоятелствата озовала се на длъжност юристконсулт на МВР.

-1100

2

qwertz

21.07 2023 в 02:15

Ами да пуснат Петко от Лясковец ...че да им покаже на грухтящите необразовани Тикви колко струват.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки