Социалистите предлагат да се забрани спирането на тока преди празниците

Елица Мартинова Последна промяна на 20 септември 2013 в 12:03 2077 6

Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС
Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС

Промяна в Закона за енергетиката, която ще забрана за спиране на тока в ден, предшестващ почивните дни, внесоха днес в деловодството на парламента от "Коалиция за България".

"При никакви обстоятелства вече не могат да спират тока от петък или преди Коледа. Това е само първият пакет от промени в антимонополните ни идеи за постигане на по-голямо равенство между клиентите, гражданите на България и естествените монополи. Ще последват и още такива", обясни в кулоарите Явор Куюмджиев.

Той коментира, че промените целят да защитят правата на гражданите. Куюмджиев бе категоричен, че измененията няма да са в полза на неизрядните платци. Той предрече, че измененията ще имат и противници, които ще видят в промените опит да се фаворитизират малцинствата.

"Категорично не е вярно, защото единственото, което правим, е да нормализираме процеса на спиране на тока. Никой не казва да не се спира. Който е неизряден - ще му спира. Това, което правим, е да не може токът да се спира за един лев дължима сума или един ден просрочена фактура. Ще бъде много показателно кой работи за монополите и кой - за гражданите", каза Куюмджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.09 2013 в 17:10

Днес ме държат цел ден без ток мамка им социалистическа! хахахахаха сигурно щото съм си платил. Ако бе бях, можеше и да не ми го спират.

20.09 2013 в 14:11

Ох, този човек е откровено луд, много ниско нивото в средния ешалон на бсп-то:))

20.09 2013 в 13:30

Абе то и сега обикновено не спират тока за 1-2 лева или за 1-2 дни просрочие. Ама като тръгнат да отчитат дейност, ела ги виж.

20.09 2013 в 12:57

Предлагам да забранят на предпазителите да изключват.

20.09 2013 в 12:39

Вие не създавате равенство и ред. Вие създавате хаус и безпринципност.
Толерирате мързеливите, тарикатите и асоцоалните , за сметка на тези, които спазват реда и създават благата.
Оставка!

20.09 2013 в 12:22

Абе не знам що ама появят ли се някъде "социалистите" и започва да се говори и за спиране на тока. Не знам каква е таа корелация.