Социалистите предлагат да се забрани спирането на тока преди празниците

Елица Мартинова 20 септември 2013 в 12:03 2408 6

Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС
Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС

Промяна в Закона за енергетиката, която ще забрана за спиране на тока в ден, предшестващ почивните дни, внесоха днес в деловодството на парламента от "Коалиция за България".

"При никакви обстоятелства вече не могат да спират тока от петък или преди Коледа. Това е само първият пакет от промени в антимонополните ни идеи за постигане на по-голямо равенство между клиентите, гражданите на България и естествените монополи. Ще последват и още такива", обясни в кулоарите Явор Куюмджиев.

Той коментира, че промените целят да защитят правата на гражданите. Куюмджиев бе категоричен, че измененията няма да са в полза на неизрядните платци. Той предрече, че измененията ще имат и противници, които ще видят в промените опит да се фаворитизират малцинствата.

"Категорично не е вярно, защото единственото, което правим, е да нормализираме процеса на спиране на тока. Никой не казва да не се спира. Който е неизряден - ще му спира. Това, което правим, е да не може токът да се спира за един лев дължима сума или един ден просрочена фактура. Ще бъде много показателно кой работи за монополите и кой - за гражданите", каза Куюмджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови