"Социалисти сме - когато партията е била в нелегалност, когато е строила" (снимки)

OFFNews Последна промяна на 01 август 2015 в 13:02 7656 24

1/1

Снимка БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук тръгваме на поход към местните избори, заяви председателят на БСП Михаил Миков пред събралите се хиляди привърженици на Столетницата под паметника на Бузлуджа.

Всички тук сме социалисти - когато партията е била в нелегалност, когато е строила, изграждала всичко това, което днес виждаме пред нас. Българският социалист е част от това. Младите, бъдете горди, че членувате в истинска партия, призова Миков.

БСП е национална партия, БСП е истинска партия. През последните 25 години през политическия небосклон минаваха различни проекти - лъскави , напудрени, създадени в български и чужди лаборатории само, за да убедят хората, че не са важни политиката и партиите и да ги убедят, че да продаваш политика и прах за пране е едно и също, каза той.

България трябва да има своя самостоятелна външна политика, която казва "не" на санкциите срещу Русия, които съсипват ЕС и нанасят щети на България, допълни председателят на БСП.

През тази година, 124-тата, ние преминахме труден път, преминал през избори, на които ние постигнахме много лош резултат, най-ниският през последните 25 години и трябва да имаме силата да си го кажем ясно, отговорно и откровено. Конгресът даде своя знак към политиката на БСП и онова, което трябва да извършим в организационен план, за да бъде БСП истинската, голямата, представителната алтернатива на днешното управление, каза още лидерът на БСП.

Станишев: БСП винаги ще е нужна на България

БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас - с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза. Благодаря ви от сърце - с тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев се обърна към социалистите на Бузлуджа.

Гордея се, че аз представлявам БСП, начело на европейското социалистическо семейство. Благодаря ви за подкрепата, благодаря ви, че БСП е такава, че може да излъчи човек, който да застане начело на това семейство, допълни Станишев.

Това, което виждаме днес в България, не може да не плаши. Виждаме едно управление на сделката и статуквото. Управление, което е създадено не да решава проблемите на хората, а да консумира власт и да разпределя икономически и политически интереси, коментира той.

Социалистическата идея и БСП винаги ще са нужни на България, каза още Станишев. Той е категоричен, че БСП е единствената европейска алтернатива на това управление.

Ние виждаме какво се случва с България при десните управления – страната ни прилича на изсъхващо дърво, като територия, което от периферията към центъра се свива. Само социалистите могат да променят тази негативна посока и това е огромна задача пред нас, заключи Сергей Станишев.

124 партийни карти и „Социалистическо пиво”

От пресцентъра на БСП уточняват, че на днешния партиен празник са присъствали и "105-годишният Асен Костов – най-възрастният социалист в Европа, 4-месечната дъщеря на Радина и Явор Гечеви и малките Тереза и Симеон, които за пръв път са облекли фланелката „Моята първа Бузлуджа”. Официален гост бе кметът на Калафат – Мирча Гуца".

Михаил Миков връчи наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора” на журналиста Тодор Коруев и юриста проф. Велко Вълканов.

На Бузлуджа днес бяха връчени и 124 партийни карти на присъединили се към партията млади социалисти.

Изненадата на Бузлуджа тази година в синхрон с топлото време бе създаденото специално за случая „Социалистическо пиво”, съобщават още от пресцентъра на БСП.

Снимка: БГНЕС

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6005

24

Vlad Rangotchev

09.02 2017 в 10:34

Болшевишка Чума!!!

03.08 2015 в 11:01

Социалистическата партия в България е прекратила своето съществуване през 1919 г. когато била превзета от шайка наемници, платени от международна терористична организация наречена Коминтерн.

02.08 2015 в 21:04

разбира се че България винаги ще има БСП, то повечето нормални хора или напуснаха или са в процес на напускане...

01.08 2015 в 22:25

"газ пикаят."

И ние пикаем. Няма как, от Русия спряха потока, искат да се плаща в долари, а Гоце претака малкото останали пари в обръча към хотелския бизнес.

Идва ерата на самозадоволяване, брат.

Особено за тролове като нас.

01.08 2015 в 21:58

Седарастията, гейберастията, и шорошомолците газ пикаят.

БСП ще съществува най-малко още 100 години, за сметка на техните спонсорирани от ФАЩ партийки-еднодневки. Комунизмът ще победи в Европа и Северна Америка, както вече победи в по-голямата част от Азия.

С ВАС СМЕ ДРУГАРИ!

https://www.youtube.com/watch?v=PBxlmzgOo2g

01.08 2015 в 18:21

А за Партията, която взриви катедрала със стотици хора вътре, която изби цвета на нацията, която построи концлагери и която превърна страната в затвор за поданиците Мики нищо ли няма какво да каже?

01.08 2015 в 17:59

Убийци! Терористи! Безродственици! Национални предатели! Това е историята на тази 124 годишна престъпна измет!

01.08 2015 в 17:54

Виж, Джулия,
имайки предвид средната възраст на присъстващите, включително тези, които събират сили в горичките, може и да се каже, че е имало млади. Ако млади означава - под тази граница. Под 55?

А децата, бебетата, отведени там, без искане на съгласие или каквото и да било? Нещо Комисията за защита на детето.

Тази последната трябва да следи всяко социалистическо семейство, като се родят дете...

Ако пък си в групата до 25 години, то не говори много добре за теб да се увличаш по култоподобни сбирщини с оскъпена "бира".

01.08 2015 в 17:41

Човек в друг новинарски сайт зададе един много добър въпрос:
-"Къде е българският Брайвик?"

Миков сериозно ли говори за печелене на изборите? За него какво е печелене - да получиш 50000 гласа ли?

След номинацията за кмет на София не знам как ще стане това. Все пак има някакво разминаване с Мая - тя уж щяла да наблюдава спазването на гражданските права за протест, а този човечец нарича несъгласните с БСП - платени и какви ли още не...

Мая - омбудсман, сериозно? Щяла да ходи при народа - видяхме как го прави, на съвместен митинг с Атака. Това ли са хората според тях, националистите и социалистите...

Вярно, че соц-а ражда посредственост, ама тези, които те харесва, са дори под тази граница...

01.08 2015 в 17:39

Не мислите ли, че е глупаво да давате коментари за нещо, на което дори не сте присъствали ?! Не само че имаше хиляди, а и повечето бяха млади хора като мен ! Не си губете времето да сипете гнусните си обиди, а намерете някакво по-смислено занимание ! Приятен ден ! :)