Симеонов: И без ПФ има мнозинство в парламента - ДПС подкрепя ГЕРБ по много въпроси

Ивайло Анев 21 ноември 2014 в 10:37 1951 2

"Мисля, че даже и без ПФ в момента по много въпроси има мнозинство.  Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често БДЦ ги подкрепя и има мнозинство по много въпроси."

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Според него е нормално да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие.

По думите на Симеонов тази практика е разпространена в много държави, само в България сме свикнали да има мнозинство, което желязно да налага своята воля. "Това не е нормално", категоричен беше лидерът на НФСБ

„На първо място, ще продължаваме да настояваме за отстраняване на ДПС от властта, на второ - за спешно приемане на избирателен закон, който да въведе задължително гласуване, активна регистрация, езиков тест за допускане на съответния избирател до урните", заяви Симеонов.

Той подчерта, че ще държи на ревизията в енергетиката, завършването на оградата с Турция, изнасянето на необработена дървесина и престъпността в провинцията.

„Имаме решение от петък на политическия съвет. Пак ще се обсъди въпроса след като получим или неполучим отговор от министър-председателя. Никого не изнудваме, доказахме, че сме последователни“, каза още Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!