Сидеров: Кабинетът върви по линията на фашизма и антисемитизма

Гневът на националиста е предизвикан от забраната за Кобзон да влиза в ЕС

Нели Чолашка 20 февруари 2015 в 11:47 3100 14

Волен Сидеров

В реч от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини втория кабинет на Бойко Борисов, че върви по линията на "Фашизма и антисемитизма".

Причина за това заключение на националиста е забраната руският естраден певец Йосиф Кобзон да влиза в страни от ЕС, която е част от новите санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна.

Откакато стана русофил, Сидеров кано редвоно Кобзон да открива и закрива предизборните кампании на "Атака". 

"Той е пял на наши концерти и е пял, знаете ли коя песен - "Моя страна моя България". Това ли забранявате, господа от ГЕРБ и сателитите на ГЕРБ.

Каква е следващата стъпка, питам, която ще предприеме Брюксел и началниците от Вашингтон. Горене не книги ли ще бъде следващата стъпка или крематориумът. Тази линия, по която правителството тръгва на откровен фашизъм и антисемитизъм, е много опасна", предупреди националистът.

Той посъветва премиера Борисов да каже в Брюксел: "Това е вредно за нашите интереси и ние няма да изпълняваме тези санкции".

Посъветва го още да се поучи от колегата си Виктор Орбан (премиерът на Унгария), който казал, че Унгария няма да влезе в т. нар. европейски енергиен съюз и ще си строи ядрена централа - руска.

В заключение Волен Сидеров обяви, че говори от името на народа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!