Волен Сидеров: 16-те милиарда дълг се вземат за война

Ще предложим на БСП референдум за излизане от НАТО, заяви лидерът на "Атака"

OFFNews 20 февруари 2015 в 08:45 9357 70

Волен Сидеров

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Волен Сидеров говори от трибуната в пленарната зала на Парламента

16-те милиарда лева дълг се вземат за война, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за БНТ тази сутрин.

"Да, за война се готвят. Много отдавна от Вашингтон натискат да си вдигнем разходите за въоръжение, за да ни продадат старото си желязо... Правителството е дърпано като кукла на конци. Направиха ни фронтова линия... Тук ще се разполагат техника и бригада на НАТО без съгласуване на Народното събрание. Не е лъжа, че мобилизират, не е лъжа, че тук настаняват команден център. Това не е лъжа, това са факти", възмути се атакистът.

Според него дългът от 8 милиарда евро, чиято ратификация от Народното събрание все още не е факт, а по темата текат разгорещени дебати, ще нарасне до 27 милиарда лева с лихвите. 

По повод изявлението му, че в България ще има референдум за излизане от НАТО, направено в Крим, днес Сидеров заяви, че ще направи предложение на БСП за иницииране на референдум за излизане от НАТО.

"Ако "Атака" е на власт, няма да сме вкарани в идиотската ситуация да сме скарани с нашата освободителка Русия. Правителствата от 1997 г. насам ни вкараха в колониализма. Всички правителства се съревновават кой да легне по-ниско на килимчето, за да го похвали поредният американски кретен. Няма как другояче да нарека Джон Маккейн - абсолютно изкуфял човек, който спря "Южен поток", заяви Сидеров и допълни, че у нас идвали американци "психопати".

По повод пътуването си до Крим лидерът на "Атака" заяви, че го била поканила българската общност и там той провел срещи на високо ниво.

"Не е нужно да ме командирова Цецка Цачева, аз съм избран от народа, командировали са ме моите избиратели", заяви Сидеров и допълни, че "в мое лице България признава независимостта на Крим".

Той обеща, че ако България водела "правилна политика" спрямо Русия, той, Сидеров, щял да намери на премиера Борисов "не 6, а 66 милиарда евро".

Сидеров прогнозира още, че "държавата няма да я бъде в следващите 10-15-20 години" и ако не искал да изчезне, народът трябвало да се мобилизира като народа в Гърция и да поиска реална смяна, "иначе няма да го бъде".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!