С 4 млн. лв. започва проектирането на магистралата Русе - Велико Търново

OFFNews 15 февруари 2015 в 23:28 6041 1

Потвърждавам ангажимента на кабинета "Борисов" за изграждането на магистрала Русе – Велико Търново. В бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са предвидени 4 млн. лв. за идейно проектиране и изработване на технически проект, впоследствие - изработване и на парцеларен план. Целта ни е от 2017 г. да имаме готов проект и в преговори с Европейската инвестиционна банка, по новата програма „Европейски транспортни коридори“, да кандидатстваме за финансиране.

Това обяви в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Проектът е предложен от България и в пакета проекти, които търсят финансиране по плана „Юнкер“.

Павлова каза, че при наличието на конкретни стъпки и инвестиции на милиони левове в предпроектни проучвания по изграждане на бъдещата магистрала няма основание в момента да се инвестира в трета лента за разширение на пътя Русе – Бяла.

"Вътрешната дограма на балкона няма да бъде подменена"

Конструктивното укрепване на сградите е за сметка на държавата, каза още пред русенци министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Кметът ще има ангажимент - при обявяване на обществените поръчки - да се разпише възможността конструктивното обследване да се извършва по безразрушителен начин. Вече има специални термокамери, с които може да бъде направено обследването, твърди Павлова.

Заради старта на Националната програма се удължи срокът за издаване на технически паспорти. Сега той изтича в края на 2016 г., допълни тя.

Старата дограма, която е на балконите и не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, ще бъде подменена, но вътрешната дограма на балкона, който е усвоен, няма да бъде подменена, каза още Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!