Quantcast

Няма да има „наши“ фирми при санирането, обеща Павлова

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2015 в 19:49 3489 9

Няма да има „наши“ фирми при изпълнението на проекта за саниране. Това заяви пред bTV регионалният министър Лиляна Павлова.

Всяка община сама ще избира коя фирма да санира, като за това ще се прави обществена поръчка, посочи Павлова, като допълни, че кметовете са помолени изрично да дадат шанс на малките фирми.

Отговорността за избора на изпълнител ще бъде на всеки кмет. Има Агенция за финансов контрол, има и Агенция за обществени поръчки, които ще проследят как е станал избора, допълни тя. 

По повод обвиненията на депутата от БСП Мая Манолова, според която програмата за саниране е голяма корупционна схема, чиято цел е да се купят местните избори, Павлова коментира, че единствената причина за тези обвинения е, че от БСП са имали намерение да използват тази схема на предстоящите избори.

Крадецът вика „Дръжте крадеца“. Сигурно те щяха да направят това, в което ни обвиняват, ако бяха на власт, каза министърът.

Подпомагането на санирането е вид социална политика и БСП много ги е яд, допълни Лиляна Павлова.

Регионалният министър обясни, че от санирането могат да се възползват всички панелни блокове с над 36 апартамента, строени преди 1999 г. За да се подадат документи за участие в проекта, трябва съгласието на минимум 67% от собствениците на апартаменти.

Те трябва да регистрират дружество в съответната община и в Агенцията по вписванията. След това ще трябва да подадат и заявление за участие в програмата, за което ще трябва съгласието на всички собственици на апартаменти, обясни тя.

Павлова каза още, че няма причина за притеснение, че е възможно сдруженията да се използват за нещо различно от саниране, каквито притеснения изразиха собственици на жилища, тъй като в Закона за етажната собственост е посочено, че тези сдружения са с ограничени функции – да се кандидатства по програмата и да се получи финансиране.

Регионалният министър разясни още, че по проекта ще се сменя дограмата в жилищата, ще се направи пълна изолация на сградата, ще бъде направен ремонт на покрива и на общите части, както и на асансьора, който ще стане енергийно ефективен. Ще бъде унифициран и цветът на сградите. Ако има апартаменти, на които е направена изолация и е сменена дограмата, те няма да се подменят, ако отговарят на изискванията за енергийна ефективност, а само ще се промени цветът на фасадата, за да е еднакъв за цялата сграда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2015 в 10:27

"Няма да има „наши“ фирми при санирането, обеща Павлова". Tова ще рече,че досега са били само нашите! А защо е това бързане и то с пари от държавния бюджет?

29.01 2015 в 09:46

Дебелогъзката пак ми е лапнала чепа.

29.01 2015 в 08:57

Ако няма НАШИ, значи всичките са ТЕХНИ?
Лъже!
Няма ли кой да и каже, че ако иска да и повярват трябва да каже: "Фирмите ще бъдат подбирани с прозрачен конкурс, по обективни критерии."
Ко праим ако някой "наш" отговаря?

28.01 2015 в 22:42

Куха лейка! Диференциал - мощен като Съветския съюз!

28.01 2015 в 21:32

Вервайте им ...

28.01 2015 в 21:14

А как ще разберем, че не са ваши? На разпит ли ще минават?
Още помня първия служебен кабинет свикан с едничката цел да има прозрачни избори и работата която свършиха - старата печатница, стария вносител на хартия и противоконституционно повече печати, и там онези неща за които още няма решение (Костинброд). На думи доказахте, че всичко е ок, ама на действия пак старата песен.

28.01 2015 в 21:10

Няма да има "наши" фирми, но парите за санирането ще минат през "наши" банки (ББР)

28.01 2015 в 21:01


И зад ОБИЛНИЯ фотошоп прозира неговия образ...на ИНДИРА ГАНДИ:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


Свинке, трябва да си тъп герберунгел за да се вържеш на вашти селски номера!!!

1 000 000 000 лв(от НАШИТЕ!!!! ПАРИ)!?!?!?!?! за ............саниране на блокове дето догодина им изтича срока на годност!!:))))))))))))

Що не питате обикновените хора дали са съгласни, и не е ли по-добре да се дадат примерно за нещо друго..........

Това си е най-обикновено купуване на гласове с пари на данъкоплатеца, отгоре на всичко чрез “НАШТЕ“ фирми ще КРАДНЕМ и паричките!!!!!!

МАМКА ВИ МРЪСНА ГЕПАДЖИЙСКА:(((((((((((

СИРИЗА БГ..........ИДВА.......ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ....ЛОВНИ ИЗЛЕТЧЕТА:(((((

28.01 2015 в 20:31

Почти повярвахме Дебеланке! Фирмите вече са избрани и порциите са разделени, чудно ми е само, защо отпускате 1 милиард от държавния бюджет ами не чакате Брюкселските пари?! Защото знаете, че ще се крадат и няма да ви отпуснат нищо, мама ви крадлива герберастка!