"Родителите на първокласници да не чакат на опашки за записване"

OFFNews 03 април 2015 в 22:33 2296 4

Училището - неговият педагогически съвет, определя начина за прием на първокласници. Разбира се, при спазване на нормативните актове. Гледат се критерии като близост до училището, наличието на деца от същото семейство, които вече се обучават в същото училище. Някои, които са завършили подготвителната група в това училище, лесно могат да продължат в него, заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев пред БНТ.

Часът и времето на подаване на молбите от родителите на първокласници не са критерий за подбора на децата. Не е необходимо да се чака на среднощни опашки, призова Танев.

Министърът на образованието заяви още, че не е ставало дума за негова смяна от поста от страна на Реформаторския блок.

Няма абсолютно нищо вярно. Нито Бойко Борисов ме е викал за това в сряда, а за съвсем друго ставаше дума – финансови въпроси и срещата беше 3 минути, нито е вярно, че по някакъв начин някой от Реформаторския блок до момента, с изключение на двама души, са споменавали някъде, но не и пред мен, че може да става дума за смяна, заяви Танев.

Аз съм създател на Гражданския съвет на РБ и аз държа на Гражданския съвет и на гражданското начало в модерните партии на 21 век, искам да го видя това начало и няма да се махна и няма да се откажа, каза още министърът на образованието.

Той заяви, че до 7 ноември е бил от гражданската квота на Реформаторския блок, но вече е категоричен, че от клетвата нататък е министър на всички български деца.

Танев каза, че е използвал идеи и от Реформаторския блок, и от ГЕРБ, и от АБВ, за да се създаде "нещо цялостно - в интерес на децата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови