Quantcast

Реформаторите искат анкетна комисия по казуса КТБ

От РБ предлагат намаляване на таксите за управление на пенсионните фондове с 40%

Ивайло Анев Последна промяна на 24 януари 2015 в 17:54 3313 5

Парламентът освободи подуправителя на БНБ, който отговаряше за надзора, но от Реформаторския блок настояваме за създаването на анкетна комисия по казуса КТБ, защото не може да се забрави и да остане безнаказано източването на 3,3 млрд. лева, които намалиха ръста на България с 0,6% от БВП.

Това заяви на брифинг в Ямбол заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ от РБ и заместник-председател на бюджетната комисия в парламента Димитър Танев.

По думите му реформаторите ще настояват всичко около КТБ да се освети през анкетната комисия. 

"КФН и ДАНС проспаха кризата с банката", категоричен беше Танев.

"За КТБ именно ние настоявахме да не се удължава агонията и да се обяви фалита на банката, за да се защити интересът и на обществото, и на вложителите", каза Танев.

По думите му РБ е подкрепил бюджета, защото той отговаря на трите задължителни условия на реформаторите – дефицитът да е до 3 % от БВП, да не се увеличава данъчната тежест и разходите да са до 40 % от БВП.

"Бюджетът за 2015 г. е бюджет на възможното и с него измъкваме кораба от плитчините, където правителството „Орешарски“ го остави", припомни Танев.

Той добави, че РБ предлага вдигането на прага за регистриране по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева и не допусна увеличение на данък лихва от 8 % на 10 %, което е част от мерките за стимулиране на бизнеса.

"Възложили сме на ръководствата на приходните агенции да се засили контролът върху вноса на акцизни стоки и събирането на приходите", каза още Танев.

Реформаторският блок е за намаляване на таксите за управление на средствата в пенсионните фондове с 40 %, което автоматично води до увеличаване на вноските на хората в личните им партиди.

"Този дебат предстои, но аз очаквам предложението да срещне широка парламентарна подкрепа. Други промени, които ще предвидим в пенсионния модел, е да дадем гаранции през закона, че пенсионните фондове няма да имат скрити собственици и ще гарантират достатъчно висока доходност на вложителите си", каза още Димитър Танев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2015 в 19:16

"Реформаторите искат анкетна комисия по казуса КТБ"


Както се казват дъртите парламентаристи - Ако не искаш една работа да бъде забатачена и нищо да не се свърши, създай "Анкетна комисия" по случая!

25.01 2015 в 17:59

Реформатори,народът добива все по- силно впечатлението ,че властта на голяма част от вас ви с харесва по познати причини,а не за да реформирате.Търпението няма да е задълго.АБВ си позволяват да са ултимативни,а вие сте увувни..Ако напролет не минете в режим на ултимативни искания за реформи ,рискът да изгорите заедно със сухото е реален .Не си правете илюзии.Резултатът на Сириза ще деформира податливото на популизъм обществено мнение и у нас и България този път ще издъхне завинаги в прегръдката на руската мечка и евразийският диктаторски и беден начин на живот.Всяко подценяване на тези възможности ще е фатално политическо късогледство.Детайлите също са важни ,но работата "на парче" е 'тупане на топката' , загубено време и сринат авторитет.

25.01 2015 в 11:19

На много въпроси има да отговаря герб и лично бб, защото най-големия възход на КТБ беше кога? 2009 - 2013? Мдааам....

24.01 2015 в 20:44

Не е ли странно, че другите партии забравиха вече за КТБ? Разбира се, че не странно! Ако нещо положително по казуса КТБ се случи само РБ могат да го предизвикат. Дано успеят.

24.01 2015 в 18:11

Тоя да не е роднина на Буш?