БСП към ГЕРБ: Изплатихте 4 млрд. лв. за КТБ, а не можете да намерите 40 млн. лв. за БДЖ

Нели Чолашка 14 януари 2015 в 10:30 2819 0

Янаки Стоилов

"Хвалите се, че бяха изплатени почти 4 млрд. лв. за спасяването на една банка, а правителството се оправдава, че не може да осигури 40 млн. лв. за един от символите на модерна България - железниците".

С тези думи се обърна към ГЕРБ Янаки Стоилов от БСП от трибуната на Народното събрание (на Стоилов беше възложено да държи реч от името на социалистите, тъй като председателят Михаил Миков отсъства днес по лични причини). Той напомни за спрените десетки влакове от началото на тази седмица.

Стоилов попита също защо правителството все още не е представило управленската си програма и обяви, че то е рекордьор по теглене на заеми.

"Може би тя не е и необходима, за да бъде кабинетът по-отзивчив към претенциите на тези влиятелни кръгове, които му помогнаха да дойде на власт, да откликва на разнопосочните очаквания на партиите, които сглобиха четворната управляваща коалиция и нейните негласни тематични партньори", коментира социалистът.

Той напомни, че ГЕРБ са замразили 14 социални плащания в полза на майките, децата и хората с увреждания.

По думите му БСП отново била призвана да защити хората на труда, и всички, които искат да помогнат на българската нация, да излезе от блатото на прехода на пътя на развитието.

Янаки Стоилов попита къде е обещаното международно разследване на фалита на КТБ.

БСП ще настоява за временна комисия, която да разследва състоянието на пенсионните фондове, за да не се превърнат те в КТБ-2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови