Рашидов защити шефа на БНР: Закон в тъмното и против медиите не е закон

OFFNews 22 октомври 2020 в 18:58 2759 0

Да правиш закон в тъмното и против медиите - това не е закон. Един закон трябва да обслужва основно хората, които работят в тези звена.

Това заяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов във връзка с промените в ЗРТ и подадената оставка от генералния директор на БНР Андон Балтаков.

Балтаков не трябва да бърза емоционално и да подава оставка, защото законът ще дойде в Комисията по култура и медии и аз няма да пусна този закон в зала, докато всички не седнем на една маса и не обсъдим кое е правилното за бъдещето и за развитието на обществените медии, категоричен е Рашидов. 

Той е на мнение, че е трябвало е да има по-широко обществено обсъждане. "Това, което казва Андон Балтаков, е правилно. Подкрепял съм това, че когато един човек трябва да управлява една институция, той трябва да има възможността и правата да състави екип, чрез който той да носи отговорност. Против това съм да не се знае кой ще носи отговорността, когато няма свободата да управлява", смята депутатът от ГЕРБ.

Вежди Рашидов каза още, че свободата, особено на обществените медии, е свързана със сложен организъм от над 2000 души, които работят в БНР и в БНТ, а този организъм трябва свободно да диша:

"Винаги съм бил за това да се правят закони, които да гарантират спокойствието и свободата на тези хора. Балтаков дойде отвън и в една нажежена обстановка, като врящ котел беше Българското национално радио, внесе един баланс и добро спокойствие, което е важно за всички, които работят в това радио."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови