Радан Кънев: Чичовци от ДС и леко пияни ченгета водят дебата за Истанбулската конвенция

Не е работа на премиера да се занимава с лъвчета, смята зам.-председателят на ДСБ

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2018 в 10:07 7924 6

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Премиерът Бойко Борисов сам се постави в положението всичко да зависи от него. Депутатите да не са депутати, а да са машини са гласуване, които той командва, министрите да не са министри, а да са слуги, на които той заповядва. 

Това заяви Радан Кънев от ДСБ. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона, каза още Кънев.

Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмент на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират”, допълни Радан Кънев. 

Институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце и съответно всички протестират на едно място, каза още той. Според него най-нормалното в една демократична свободна държава е да има протести всеки ден. 

„България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си, което е много тревожно. Това разклаща цялата стабилност на обществото, води до резултат, при който властта е видимо много стабилна, но никой друг не се чувства стабилен и сигурен”, категоричен беше той.

Ние катастрофирахме в сигурността на битово ниво. Властта даде възможност частният охранителен бизнес да влезе в населените места вместо полицията. Това е неимоверен скандал, после се чудят защо Германия категорично не ни пуска в Шенген. Няма в Шенген, няма в Европа частни охранители, които заместват полицията, заяви Радан Кънев.

За Истанбулската конвенция няма автентичен, културен и спокоен дебат, а вместо това има политически заклинания и анатеми, смята Кънев. „Защо слушаме популистите, а не жените”, попита той.

„Дебатът в българското общество се водеше от чичовци от „Държавна сигурност”, леко пияни ченгета над средна възраст, всичките мъже с вид да си побийват жените, с извинение. Точно така изглеждат и така реагират”, подчерта Радан Кънев.

На въпрос дали наистина има усещане за корупция или това са само медийни внушения, Кънев отговори с конкретен пример.

„Над 120 милиона има България за три центъра за върхови постижения по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Една четвърт от тези пари са дадени за ремонт на банята в „Овча купел”. На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки”, посочи той.

По думите му целта е парите да се откраднат. „Като са видели 100 милиона и са започнали да им текат лигите, така се управлява България”, заяви още Радан Кънев.

По-късно пред OFFNews от Изпълнителна агенция "Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" категорично отрекоха по проектите за изграждане на центрове за върхови постижения да се предвижда ремонт на баня. Проектите все още не са публични. Очаква се това да стане в края на февруари, след като се извършат всички необходими проверки и се сключат договорите за безвъзмездна помощ с бенефициентите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

6

limlim

31.01 2018 в 19:26

Само с появата си предизвиква смях.Винаги дига краче да препикае крачола на Боко. Кой ли го побийва?

5458

5

zuljin

31.01 2018 в 12:35

ogi.1, откъде го виждаш да дойде това дясно управление?
Досега дясно, което да не е под контрола на десе не съм видял.
Пардон, имаше една партия с десни намерения и независимо собствено финансиране, която светкавично я очерниха преди изборите и не взе и 1%.
Ама вие продължавайте да си гласувате за "десните" партийки и да се чудите защо нищо не се променя...

7057

4

piton

31.01 2018 в 12:13

Кънев е прав за всичко гореказано, особено за последното. В тази държава се чака само отнякъде да се появят обществени пари, за да бъдат откраднати с минимална полза за обществото! Но това е
възможно по вина на самото ни общество!

7582

3

ogi.1

31.01 2018 в 12:11

Радан пое своята отговорност. Дано предстои обединение на истинското дясно. Време е за работа, а не за харчене. Затова е наложително дясно управление.

5458

2

zuljin

31.01 2018 в 11:53

Атанасов не е ли десе чичо, а?
Докато не изчистим цялата десе пасмина, с цялата им рода до 9-то коляно, нищо няма да се промени!