Радан Кънев: Изглежда Боян Петров е на път да разкрие лъжата за Пирин. Подкрепям го

ОFFNews 19 януари 2018 в 12:43 11897 4

Снимка Личен фейсбук профил на Р. Кънев

Радан Кънев

Радан Кънев от "Нова Република" подкрепи предложения компромисен вариант на алпиниста Боян Петров за лифта над Банско. Идеята на Петров е чрез редакция в текста за промяна в плана на Пирин да бъде изрично споменато, че се допуска строеж само на въжена линия, но не и разширяване на ски писти.

Изминаха два дена, откакто Boyan Petrov предложи разумен и работещ компромис за #SavePirin:
- Втори лифт ще има, ако е законен;
- Сеч и строителство няма да има;
- Бойко Борисов (Boyko Borissov) няма да е излъгал пред ЕП, а за всички нас е важно премиерът ни да не е лъжец, написа Кънев в своя фейсбук профил.

Той изразява изненадата си, че два дни след предложението на Петров нито премиерът, нито вицепремиерът валери Симеонов, нито екоминистърът Нено Димов са коментирали идеята.

"От концесионера - поръчкови публикации в поръчкови медии, "разкриващи" някакъв страховит заговор на зеления октопод. Според тези публикации, така лифтът щял да има два пъти ОВОС. Смешно леко...

Изглежда, Боян е на път да разкрие лъжата. Намеренията на МС, с приемането на измемения в стария план, може би са други, а не втори лифт?", пита десният лидер.

Той не пести критики и към някои протестиращи срещу новия план за Пирин.

"Но медалът има и обратна страна. Виждам и сред хората, които искат да спасят Пирин, лицемерен страх, да не би пък МС да измени решението си и да се съобрази с предложенията на един от най-големите планинари на съвремието ни. И какво правим тогава?

Не приемам този подход - ако това предложение бъде прието, това ще бъде наистина (засега... винаги е засега...) спасение за Пирин. И трябва да бъдем горди и доволни, че сме допринесли. И да благодарим на Боян, че заложи авторитета си за трудната кауза на мъдрия компромис", казва Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

4

Buriata

20.01 2018 в 13:27

Радан Кънев хитро изчаква, за да се включи и той в рупора срещу правителството. При положение, че дори и от ЕК казаха, че в решението на Министерски съвет няма нищо притеснително и че ще следят неговото изпълнение, сега се почнаха да се тиражират какви ли не слухове. Боян Петров може да е много добър алпинист, но какво точно разбира той от лифтове?

12182

3

sawall

19.01 2018 в 15:41

Аз виждам само един съвсем разумен страх решението на правителството да не се окаже пак предпоследно и да се започне ПАК всичко отначало, точно както става редовно в нашата Родина.

10571

2

Hissarion

19.01 2018 в 13:52

В компромиса трябва да е включена и оставката на Немо Динов.