Радан Кънев: Убитият Петър Христов беше политически господар

OFFNews 12 януари 2018 в 19:06 22412 5

Снимка Сергей Антонов

Радан Кънев

"Под повърхността на стабилността се случва нещо много лошо. Петър Христов беше мащабна политическа фигура, най-малко във великотърновска област, но бих казал в целия северен и централен район. За хората там той беше политическият господар, а не приятел на ГЕРБ. Той беше човекът, който им редеше листите, който определяше кандидатите за кметове."

Това каза зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV по повод показното убийство на бизнесмена Петър Христов.

Кънев добави, че в България няма нормален политически сблъсък, а противопоставянето става "под водата".

Борисов много успешно разцепва комунистическата партия на червените другари. Истинският ръководител на ДПС излиза на Нова година специално да каже, че Борисов няма алтернатива и публично разкрива, че той не е опозиция, заяви Кънев.

Зам.-председателят на ДСБ коментира още приетия антикорупционен закон, внесен от ГЕРБ:

"Сериозните случаи на корупция са престъпление и трябва да бъдат наказвани. Престъпниците да лежат в затвора. Това е превенцията на корупцията. Всичко друго е приятна украса", каза той и добави, че е възможно новият антикорупционен орган да бъде използван за "бухалка".

Радан Кънев уточни, че новите антикорупционни мерки нямат нищо общо с "румънския модел".

"В Румъния антикорупционното законодателство има два съществени дяла. Единият е Дирекция за почтеност, която само напомня на това, което се създава сега в България. Начинът на избор на ръководството е различен и правомощията са различни. Тя основно следи доходите и имуществото на политиците. Но има и Национална антикорупционна дирекция, която си е прокуратура. Това е зам.-главен прокурор, който има правомощията да разследва и главния прокурор, може да разследва президента, може да разследва и премиера. Има контрол вътре в самата система на прокуратурата и това е срещу което основните властимащи в България - премиерът Борисов и главният прокурор Цацаров, винаги подскачат като луди, когато го чуят"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

6

Hissarion

17.01 2018 в 14:39

Какъв затвор - то оставка не можеш да ги накараш да подадат, че затвор?! Пресен пример - Нено Конспиролога.

10952

4

Мойри

13.01 2018 в 14:19

Хайде сега Стефане, Кънев трябвало да следи за реда, справедливостта и здравето на хората в държавата. Че нямаме институции, нямаме, ама да минаваме на първобитно общинно ниво и да приписваме гола вина на когото ни падне е жалко.

23293

3

Стефан

13.01 2018 в 07:04

Кънефф, като знаеше това - що не го каза преди да го убият? Можеше да спасиш човешки живот.