Реформатор: Хората не се интересуват от шеги и закачки, а искат реформи

OFFNews 17 ноември 2014 в 08:27 2821 19

Настимир Ананиев

Дали ще си говорим с шеги закачки, знаете, че имаше и с песни комуникация съвсем скоро, това хората не ги интересува, те очакват реформи. 

Това обяви Настанимир Ананиев от "Движение България на гражданите" (ДБГ), което е част от Реформаторския блок, в интервю за БНТ по повод последната размяна на закачливи реплики между Петър Москов от ДСБ и Даниел Вълчев от ДБГ през уикенда.

Москов, който е здравен министър, коментира пред bTV разединението в Реформаторския блок и декларацията на ДБГ, в която се говори за високо ниво на недоверие в коалицията с анекдота:

"Една жена искала за развод, защото след 4 години брак с комунист, той й обещал: "Утре ще го направим" и тя останала девствена".

На това Вълчев отговори в интервю за БНТ със следната реплика:

"Ние в момента сме точно като във вица за двете блондинки: "- Муцка, направих си втора дупка на ухото. - И кво сега? По-добре ли чуваш?" Като си изберем лидер какво точно ще стане, хората ще ни вярват повече, по-добри реформи ще направим, по-добри ще са отношенията между нас, какво ще спечелим повече от това, освен че някой ще се накичи с карамфил на ревера".

Ние сме Реформаторски блок и трябва да заслужим името си, обяви днес Ананиев от ДБГ.

На въпрос дали това напрежение в Блока не тлее от месец, но са изчакали да се състави правителство, той напомни, че Реформаторският блок съществува от една година и досега е доказал, че може да бъде единен.

Депутатът призна, че все пак има напрежение в Блока. Според него то може да бъде преодоляно.

В сутрешният блок на bTV гости бяха други двама Реформатори - Димитър Делчев от ДБГ и Гроздан Караджов от СДС, но те отказаха да седнат един до друг.

Димитър Делчев се оплака, че в правителството се назначават зам. -министри, които не са съгласувани с ДБГ.

Караджов отрече това обвинение. "Бях изненадан, че човек от нашата коалиция е забранил да стоим заедно в студио и да си говорим, което ме потриса. Искам да се извиня. Това не е мое искане", уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!