Проверяват поръчка за 30 млн. лв. за охрана на "Марица-изток", спечелена от "Водстрой"

OFFNews 09 март 2016 в 17:37 4533 3

Започнала е проверка за поръчка за охрана на държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" за 30 млн. лева, спечелена от свързваната с Делян Пеевски фирма "Водстрой 98", заяви премиерът Бойко Борисов. 

Той обясни, че конкурсът е бил през 2014 г. и до момента по поръчката не е плащано нищо.

Още снощи възложих на министър Теменужка Петкова да го провери. Информира ме, че още оттогава тече това рамково споразумение, което е правено с гриф "секретно", тъй като касае охраната на ТЕЦ "Марица-изток 2", допълни премиерът.

По думите му за поръчката е имало двама желаещи - единият е предложил около 29 млн. лв., а другият - 31 млн. лв., като първият е спечелил.

Снощи възложих и на обяд имах финансовото състояние на ТЕЦ-а. Не считам, че в момента той има основание или толкова много пари, за да направи такава поръчка, още повече, че излиза 3 хил. лв. за метър охрана. В момента тече проверка, която да установи необходимостта от такава охрана, тъй като в договора има клауза, която казва, че при липса на пари, а аз не виждам ТЕЦ-а "да е цъфнал" в момента, за да си позволим такъв огромен харч", коментира Борисов. 

Обществената поръчка е за срок от 4 години. Началото на обществената поръчка е поставено от кабинета "Орешарски", но незнайно защо започва да се изпълнява сега. 

През последните седмици премиерът спря няколко големи обществени поръчки, сред които за строителството на автомагистрала „Хемус” – Лот 1 и Лот 2, както и поръчката за изработване на лични документи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!