Протест "Аз съм куче" пред Столична община (видео и снимки)

OFFNews 17 март 2016 в 09:25 5906 12

Протест "Аз съм куче" се провежда пред сградата на Столична община. Защитниците на животните настояват да се прекрати затварянето на кучета в общинските „приюти”, докато последните не се приведат към всички изисквания на законите.  

Исканията включват още: 

Незабавно осигуряване на широк свободен достъп до заварените в незаконните „приюти” кучета – осигуряване на ежедневен достъп на граждани, граждански организации и доброволци и наблюдение и участие в цялата грижа за животните.

Масова осиновителна кампания за затворените в „приютите” кучета, както и незабавно връщане на прибраните кастрирани животни, които имат лица под надзора, под грижите на попечителите им.

Незабавно прилагане на препоръчаните от Световната здравна организация мерки за справяне с явлението „бездомно куче” – връщане към програмата „кастрирай и върни” и масирани мерки за регистрация и контрол над домашните кучета с цел веднъж завинаги да се пресече новият приток на животни, безкрайното им страдание и наливането на общински пари без резултат. 

Наказание за отговорните лица, допуснали жестокостите, водещи и до смърт на животните в общинските обекти. 

Протестиращите държат плакати с надписи „Те не могат да говорят, ние сме техния глас“ „Насилието над животните е криминално престъпление“, „Фандъкова и Бояджийска, създавайте живот, не сейте смърт“, „Аз съм куче, ти човек ли си?“ и други.

Защитниците на животните са изградили огромна клетка срещу входа на сградата на Столична община. На протеста има и много домашни четириноги, а част от младежите са с маски на кучета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!