Президентът трябва да постави две условия, преди да връчи втория мандат, според доц. Киселова

OFFNews 13 август 2021 в 09:03 4462 0

Снимка Архив

Преди да връчи втория мандат за съставяне на правителство, президентът трябва да постави две условия - първото е актуализация на бюджета, за да има пари за избори, и второ - да бъде насрочен президентският вот.

Това заяви доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ, по БНТ. Ако бъде върнат втория мандат, след това много бързо ще се завърти рулетката и президентът ще бъде притиснат от срокове, обясни тя. 

Доц. Киселова коментира и размяната на реплики в парламента вчера, след като Татяна Дончева оприличи председателя на НС Ива Митева на болонка, а тя й отговори, че тази порода кучета може да има много силен характер. 

Напрежението от изминалите седмици, в които партиите водиха преговори и си разменяха реплики пред медиите, а след това тези реплики се пренесоха в парламента, показва едно - политиците ни не са на онова ниво, което очаквахме, че ще поддържат, давайки заявка, че ще възраждат парламентаризма. Предполагам, че след размяната на обидни реплики напрежението вече спада, каза още доц. Киселова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови