Ива Митева лично е смачкала решението за кабинета

OFFNews 12 август 2021 в 16:56 3910 2

Снимка БТА

Проектът на решение на парламента за отказ от мандата на Пламен Николов е бил лично изготвен от председателя на парламента Ива Митева (ИТН) и е трябвало да бъде подписан от всички политически сили. Но на председателския съвет сутринта е имало скандали и Митева лично е смачкала проекта. Това разказа самата тя е кулоарите на парламента,

Проектът за решение е трябвало да бъде подписан на председателски съвет, но ГЕРБ и ДПС са отказали да го направят. ДПС са смятали, че не е необходимо такова решение, а ГЕРБ - че трябва да се запише "мандатът не е изпълнен".

"Как може да избирате или да не избирате някого, като той се е оттеглил и не иска да участва в процедурата”, зачуди се Митева.

„Ако ще се играе, ще се играе честно и когато сме поели ангажимент и всички ще сме единни, ще сме единни. Това показва за пореден път, че ние вчера водим едни разговори, разбираме се за нещо и всеки се опитва да си играе своята игра. Съжалявам, но аз също няма да участвам в тази игра“, каза тя.

Според нея е било нужно само едно писмо до президента Румен Радев, че Пламен Николов се оттегля като кандидат за премиер от ИТН, а не да бъде писано като проект за решение. „Аз реших да не участвам, защото смятам, че това решение беше ненужно“, дообясни Митева.

“Аз тогава го смачках и им казах, че ако ще се играе, ще се играе честно и когато сме поели ангажимент да сме единни, ще бъдем единни.”

“Г-жа Дончева ме нарече болонка. Болонката може да бъде приятел, но може да има доста силен характер. Така, че не се знае какво ще стане и какъв характер ще проявя. Аз лично смятам, че след като колегата се е оттеглил и той има достойнство, нека да не мачкаме достойнството на хората”, каза Митева за обръщението към нея от Татяна Дончев, след кат Митева напусна залата при гласуването с ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

12.08 2021 в 17:38

Вие сте просто едни комплексирани пут*овци,които на всичкото отгоре са и глупави....Язък ти,мацко,за биографията и работата в НС толкова години....просто поведението ви е абсолютно необяснимо...ама да видим на следващите избори колко хора ще бъдат излъгани(все пак в България е пълно с чалгаджии)....
 
X

Да помогнем на украинските деца!