''Пеевски се самовзриви, като не получи пая, който Десислава Атанасова обеща''. ГЕРБ и ПП-ДБ подновиха диалога

Ружа Райчева 23 февруари 2024 в 22:29 23299 3

Христо Иванов в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Христо Иванов в парламента

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов съобщи пред БНТ, че двамата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са възобновили диалога след изострянето на отношенията между "некоалиционните" партньори.

Двамата с Борисов са разговаряли по телефона днес и са стигнали до извода, че искат да има правителство. Христо Иванов уточни, че Борисов го е помолил да каже, че двамата са говорили, иначе не би цитирал личен разговор. 

Той подчерта, че е важно ПП-ДБ и ГЕРБ да продължат съдебната и конституционната реформа, както и регулаторите да бъдат попълнени по убедителен начин. По думите му единственото, което може да държи заедно едно така трудно формулирано управление, са ясните приоритети.

Христо Иванов заяви, че ПП-ДБ са предложили меморандума за продължаване на реформите в областта на ефективното управление, правосъдието, борбата с корупцията и сигурността до декември 2024 г., след което Делян Пеевски се е "самовзривил", след като е разбрал, че неговият дял няма да бъде гарантиран:

"В момента ние искаме да се разберем с нашите партньори от ГЕРБ-СДС за следващия етап от нашата работа. И изведнъж г-н Пеевски се самовзривява, защото вижда, че не само вече няма да има 100%, но че неговият дял, който иначе Десислава Атанасова му обеща по телевизията, няма да бъде гарантиран. Че ще се случва по друг начин - няма да има гарантиран пай. Затова е това изригване."

Той беше категоричен, че този тип политическо поведение трябва да бъде прекратен, защото в същината си думите на Пеевски представляват опит за шантаж.

"На фона на всички пошлости, които изля Пеевски, той каза важна фраза: "Без ДПС не може да има управление". Ако някой си мисли, че е абониран за управлението на България и че има право, което не черпи от изборните резултат, да получава пай или дял без отчетност, мисля, че всяка цена е добра, за да сложим край на това", заяви лидерът на "Да, България". 

Той подчерта, че в следващите месеци се очакват реформи и на службите за сигурност. Христо Иванов коментира, че в регулаторите трябва да бъдат изпратени хора с високи нравствени и професионални качества инапомни, че ПП-ДБ никога не са крили, че в разговорите по конституционните реформи ще търсят широки мнозинства.

Христо Иванов: Пеевски превръща контакта със себе си в компромат - признак на професия по-древна от нашата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

ИАД

24.02 2024 в 16:50

ДПС е вредна за България, време е да се разпусне- Тя е етническа партия и съществува без регистрация незаконно- Време е този въпрос да бъде поставен в парламента- В провинцията твърде често злоупотребяват със своето мнозинство и държат в страх и подчинение своите членове- Ако са законни те ще се явяват на общо основание, без страх-Помним как в недалечното минало се вмъкна в политическия живот на страната благодарение на

135

2

Far Rider

24.02 2024 в 09:01

И Ивановия Ристьо се самовзриви като поиска сапунджията да има повече контакти. Предлагам да изпратим бригада електротехници да сложат повече контакти в апартамента на майстора на шампоани и да вземе най-накрая да се включи в един контакт с 2 пръста!

3251

1

динозавър

24.02 2024 в 01:10

Радвам се за новото постижение на пеевски. Ако и наистина се самовзриви (напр. С тротил) ще постигне много за България. Ще е националенг герой.
 
X

Да помогнем на украинските деца!