Павлова: Кметът на Гърмен нагнетява етническото напрежение

Ивайло Анев 17 юли 2015 в 15:38 2107 7

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова отправи остри критики към кмета на община Гърмен Минка Капитанова.

Тази сутрин градононачалникът заяви пред "Фокус", че е ангажимент на ведомството на Павлова да изготви списък за събарянето на незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци“.

"Държавата сме всички ние – и тези, които представляваме изпълнителната власт, и кметовете като органите на независимата местна власт, но всички ние представляваме държавата", отговори Павлова по-късно в парламента.

Тя е категорична, че Капитанова нарушава закона, не прилага правомощията, които са ѝ вменени по закон. 

"С тези си действия и най-вече бездействия и евтин предизборен ПР, който си прави, нагнетява етническо и друго напрежение в община Гърмен”, посочи министърът.

В аргумент на това министър Павлова разясни как хронологично още през 2000 година има установени незаконни постройки в община Гърмен, квартал „Кремиковци”. По думите ѝ тогава те са били 14, но след това техният брой се увеличава.

Министърът уточни, че незаконните постройки в Гърмен са на лица, които са получили регистрация в общината по постоянен адрес.

„Те са регистрирани от общината като жители и тяхната адресна регистрация е издадена на неурегулиран земеделски общински имот", заяви още Павлова и уточни, че  трябва да проверява дали живеят в законни постройки, дали те не застрашават живота и здравето на лицата, които живеят в тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови