Жителите на Гърмен искат оставките на Павлова, Бъчварова и Цацаров

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2015 в 20:57 3610 7

Снимка БГНЕС

Гърмен.

Живеещи в община Гърмен не харесват предложените от Лиляна Павлова и местната власт мерки срещу незаконните ромски постройки и готвят протест на 18 юли, на който да поискат оставките на Лиляна Павлова, Румяна Бъчварова и Сотир Цацаров, предаде БНР.

Недоволни са и ромите, които искат да им се даде право да строят законно на същите места, където са били досега.

"Нека кметицата да намери къде да ни настани за 2-3 месеца, но да имаме право за строене", казват те.

Жителите на Гърмен приемат общината да плати наемите на свободни къщи по селата, където да бъдат настанени да живеят ромите, чийто къщи бъдат бутнати, но са категорично против това ббщината да промени предназначението на земята и да направи регулация на квартал "Кремиковци“, където ромите отново ще бъдат капсулирани.

"Ние искаме да няма гета, тези роми да могат да живеят нормално и да се съобразяват със законите на Република България. Аз съм 100% сигурен, че общината се притиска отвисоко и нашата кметица не може да вземе никакво решение заради някакви гласове, които трябва да се дадат на ГЕРБ или на ДПС", смята Иван Байрактаров от Инициативния комитет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2015 в 11:54

Според мен незаконна постройка е по скоро, сграда издигната на земя за която нямаш нотариален акт и не си си направил труда дори да опиташ да извадиш разрешително за строеж, нещата който изтъкваш може да се изпипат дори след строежа. Искаш да ме убедиш, че аз трява да си купя земя, да си набавя разрешително, пък някой без значение дали е ром или бизнесмен може да си строй където и когато си поиска и после аз трябва да се съгласявам с това, че на него му се разминава ?
Хайде стига сте ни правили на идиоти с предтекста ако не ти харесва си расист!!!

16.07 2015 в 11:43

Off стига сте използвали расизма като защита, тук говорим за закони. Елементарен принцип, не си плащаш тока и ти го спират, след време те съдят и си прибират парите. Ромите не си плащат тока, протестират и държавата измисля начин, който е прост, данъкоплатеца ще плати, данъкоплатеца плаща сметки, плаща за интеграция, плаща за всичко. Това, че аз не искам вече да съм донор ме прави расист ? Ако това да изисквам равни права и равни задължения за всички ме прави расист, то тогава е крайно време тази държава да бъде настанена в психодиспансер !

16.07 2015 в 02:24

#03 в рвпортажа гнусните коптори бяха нормални селски къщи в каквито живеят и българи. Просто ако ще има закон нека да е за всички.

Щото да ти кажа и в селото в което живея съм сигурен, че поне 50% от сградите обитавани от българи не отговарят на законовите изисквания. Първо исках да си купя готова къща и го видях с очите си.

Та малоумните расисти като теб освен да се избесите по улиците, не знам какво полезно може да свършите. Видно сте патологично глупави

16.07 2015 в 01:12

@2
Разсмърдя се на НПО трол... гнус.Аз пък съм сигурен, че техните са си законни. И с аргумента що биете негрите не променяш факта, че са построили гнусните си коптори незаконно, а те самите тероризират и обират хората.

15.07 2015 в 23:43

Европейския съд няма права над националното законодателство, ако решенията му са в разрес с последното и противоречат на законите на съответната страна. Това е записано черно на бяло в Европейския съд. Достатъчно е да се сезира Конституционния съд да се произнесе по този казус с Гърмен и въпроса ще е решен. Дори ако се позовете и на англиското прецедентно право пак е в полза на Българския съд. Другото е само говорене за произвеждане на новини и влошаване на процеса.Така, че БХК да духа чорбата

15.07 2015 в 22:27

А нкяой прегледа ли къщите на българите в Гърмен дали са 100% законни с проекти, изгребни ями, договори за почистване на ямите, инспектирани и приети от Пожарна, Гражданска Защита с проекти за градинки, проектен план, план за строителните работи, план за озеленяване синхронизиран със зелени системи, одобрен проект за ограда, отделно разрешително и преиматлени документи за строеж на ограда и т.н. Щото аз 10 години си вкарвах къщата в експлоатация и 1 година преди това проектирах. Някак съм около 120% сигурен, че ако нкяой тръгне документ по документ ще трябва булдозера да бутне всичко с Гърмен включително и кметството.

15.07 2015 в 21:09

Няма как да стане - ДПС и вeрните им слуги са важни за демографските промени и новия възродителен процес. На Лилито бащата наля пари за да възникне герб, а дядо и беше с решаващ глас бай Тошо да поеме държавата, така че тя е важна фигура с история какъвито са и ДП, ББ и ЦЦ. ЦЦ е син на доста покорен и доказан ДС агент майор.

Докато няма обществен контрол на всички нива ще се прехвърлят от партия в партия, ще си купуват избори и ще си източват милиарди за по порция. Това са червени капиталисти те мислят само за печалба и не им пука, че междувременно Турция ни купи на безценица, защото обкръжението им е доволно.