Quantcast

Било каквото било. БСП затваря страницата с АБВ

Последна промяна на 08 февруари 2014 в 12:26 5537 15

Георги Първанов, Сергей Станишев

Снимка БГНЕС, Архив

"До последно отстоявах и убеждавах, че интересът на страната предполага единна лява листа. Нашата протегната ръка увисна във въздуха. Било каквото било. Нека да затворим тази страница и да си гледаме нашата работа."

Такъв апел отправи към делегатите на 48-ия Конгрес лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той коментира, че и в България, и в Европа гласовете между левицата и десницата са "на кантар" и посочи, че е "голяма грехота леви гласове да се разпиляват".

"Бяхме изненадани в засада, бяхме ударени в гръб", каза Станишев по адрес на АБВ и изтъкна, че от самото си създаване движението на Георги Първанов е било политически проект, целящ да се конкурира с БСП.

Станишев допусна, че БСП ще "понесе щети" заради разделението, но изтъкна, че левицата все пак има реален шанс за победа на евроизборите.

"Всеки отнет глас от БСП е глас за ГЕРБ - такава е логиката, философията на предизборната борба. Надявам се всеки потенциален избирател на БСП да знае, че гласувйаки за АБВ, гласува против каузата, с която се нагърби БСП", каза Сергей Станишев.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2014 в 10:27

И нека не забравяме, че днес идеите на Маркс се завръщат триумфално в социално-политическото поле,
съхранени от големите интелектуалци на 20-и век и от поколенията на социализма.
..................................................... Достена Лаверн (08.02.2014г. 48-ми конгрес на БСП)

.....Чакаме само легерите на смъртта, където по примера на своите предшественици Димитър Станишев и Иван Буруджиев да подложат инакомислещите на на бавна и мъчителна смърт.

08.02 2014 в 22:46

Съвсем са се смахнали опорноточковите! Щял да прави референдум за плоския данък! Кога го въведе, не ни пита. Пък и на Манго (като символ на основния постоянен избирател на БСП) му е все тази каква данъчна система ще има. Той така и така не плаща данъци.

08.02 2014 в 21:06

Една от най-големите заслуги на БСП пред историята е усилието за изхвърляне на ГЕРБ - шайката та Борисов, от политиката. Пожелавам им пълен успех в това начинание. Българският народ ги подкрепя.

08.02 2014 в 20:08

Сергей Станишев дреме на банката в парламента. Антон Кутев решил да му се подмаже по инерция и му казва в ухото:
- Имате много хубави деца!
Станишев се сепнал, скочил и се развикал:
- Бойко Борисов е виновен! Цветанов е виновен! ГЕРБ са виновни!

08.02 2014 в 19:35

Най-смисленият въпрос на референдум би бил - "Смятате ли, че БСП носи основната вина за опорочения преход, вредна е за обществено-икономическото развитие на България и трябва да се извини на българите и да се саморазпусне." Защо си мисля, че на подобен въпрос над 50 % от българите през Май биха отговорили с "Да". Това се казва смислен референдум. След това Комунистите нека продължат да ни обясняват, че дори насила те държат да продължат да ни причиняват "добрини", както те ги разбират. А ние искаме само една добрина от тях - да си отидат, ако може завинаги. Иначе ние си отиваме, както онези 2 млн., които вече са в чужбина. Може би точно това искате, чудя се заради кого изпразвате територията - за турци, за руснаци или просто за нашите си цигани. Е, крайно време е и те да си имат собствена държава, и защо да не се казва България.

08.02 2014 в 19:07

А кога ли България ще затвори страницата бсп?

08.02 2014 в 18:46

Много артисти в тази партия, и в преносен, и в буквален смисъл. Голям драматизъм.
То не бяха извинения, целувки,прегръдки, че днес чак и сълзи през последните месеци.
Явно само това им остана...

08.02 2014 в 16:51

Затварят страницата с "АБВ", отварят следващата, а тя почва с "Г". Станишев, не е толкова лесно, чеде златно! От собствената си некадърност никой не е избягал!

08.02 2014 в 14:05

Първо се опитаха с репресия /по социалистически/, като не им се получи на принципа "Нет человек - нет проблем", сега опитват с Гьобелсовото - "нет проблем" и като гоповторят 100 пъти /по националсоцилистически/ мислят, че ще иом се върже някой. Очаквайте в понеделник куцо, кьораво и сакато, започвайки от Манолова, да повтаря, че нищо не е станало и задължителни поправки /добавка Първанов/ в новия Изборен кодекс /за всеки случай/ и много помия по Първанов /а Ла Моника/.

08.02 2014 в 13:59

Преди 70-80 год. Станишев не би се различавал особено от Берия, Вишински, Ежов и Сталин, а Първанов би се озовал в лагер (и то при благоприятно развитие). Манталитет на шивачът на съветски униформи е абсолютно престъпен, а демагогията му е изключително брутална.
А дали АБВ е затворена страница (както му се иска) зависи от изборите.