Quantcast

Първанов: България не бива да е територия за база на атаки срещу съседи

OFFNwes Последна промяна на 04 февруари 2015 в 14:15 2832 8

Георги Първанов, лидер на АБВ.

България трябва да отхвърли всякакви опити да бъдем квалифицирани като фронтова държава.

Това обяви на брифинг председателят на АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов.

"Възразявам в България да бъдат разположени нови части, особено в контекста на разбирането за фронтовите държави. Смятам, че България не бива да допуска да стане територия за база на атаки срещу наши съседи. Това е политика, която съм отстоявал още от 90-те години.

Искам да отбележа и критичното си отношение към начина, по който военният министър се разправя морално и законово с военното разузнаване в този момент, в който България има нужда от укрепване на своите служби. Да се опитваме да си разчистваме сметките с миналото е недопустимо", посочи още Първанов.

По думите му България трябва да разгледа и възможността за въвеждане на облекчен режим за получаване на гражданство за сънародниците ни, живеещи в Украйна (днес "Атака" внесе предложение за промени в Закона за българите, живеещи извън Република България в тази връзка).

"На територията на тази държава има множество хора със силно българско самосъзнание и ние трябва да сме готови да посрещнем тези от тях, които решат да потърсят закрила у нас", призова и Първанов.

АБВ инциира подписка в полза на създаването на специализирана комисия за оценка на състоянието на енергийния сектор на България, обяви още Първанов.

"Разчитам, че ще има подкрепа от всички парламентарни групи. Искаме истината за енергетиката да бъде извадена и да стане достояние на българския народ", уточни той.

От партията обаче са против проекта за промени в закона за здравеопазването, предложени от здравния министър Петър Москов.

Едно от тях е свързано с намерението гражданите да бъдат задължени да изплатят всички невнесени здравни осигуровки за 15 години назад (откакто в България има НЗОК). Георги Първанов напомни, че подобна мярка противоречи на сроковете за давност, заложени в родното законодателство. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2015 в 11:27

Козела за да се намърда пак във власта, се надупи на десните. Сега пак реве за росията си... Троянски кон го играе, но ще му е за последно. Не напразно сега на БСП-то се надупи. Но и онея, като си избършат гзо с него и го изхвърлят, на мястото си ще дойде:))

04.02 2015 в 18:42

Гоце да иде на опреснителен по география. Русия не ни е съсед. Съседите и са предимно страни от НАТО или такива асоциирани с НАТО т.е. ние няма да се бием със съседи. Обаче в Сирия става патаклама и във Украйна също. Пък те са близко и е хубаво да сме подготвени....

Бива неграмостност от г-н Първанов ама....

04.02 2015 в 17:41

"Искам да отбележа и критичното си отношение към начина, по който военният министър се разправя морално и законово с военното разузнаване в този момент, в който България има нужда от укрепване на своите служби. Да се опитваме да си разчистваме сметките с миналото е недопустимо", посочи още Първанов."

Гоцка, на вашия партиен език разриването на Авгиевите обори (каквито са нашите т. нар. "служби" в момента) май се нарича "разчистване на сметки с миналото", а? Чехия, Полша, Унгария, Словения, балтийските страни и Словения дрйпнаха на светлинни години пред нас именно защото си разчистиха сметките с гнусното соц-минало и всички отговорни за него изроди като въведоха лустрация. А ние тънем в мизерия, корупция и нещастие точно защото не изритахме ченгетата като тебе. Не само, че не ви изритахме, ами тебе пък даже те избрахме за президент, и то цели два мандата. Срам и позор! Но нищо, дори и нашият прост народ лека-полека поумнява и започва да вижда кой какво му мисли. Затова и такива лекета като теб полека-лека ще се превърнат във вонящи политически трупове. После дори и вонята им ще изчезне и ще потънете в забрава точно като онова бостанско плашило Жан Виденов. А може и да свършите в някоя локва като другото ченге - Луканов.

04.02 2015 в 15:32

Я пак! Другарю Гоцэ, я разяснете какво имате в предвид под думата "съседи"?!? Доколкото ми е известно под това понятие се разбира територия, която граничи с България непосредствено, а също така въобще не ми е известно да се кроят планове за война или нападение над Гърция, Турция, Сърбия или Румъния?!? Аааах тиии, руска маймункееее.......

04.02 2015 в 15:21

Ха-ха, Параванката едно време и на Милошевич пишеше любовни писма, после прегърна НАТО. Естествено, че нито България, нито НАТО ще воюват в Украйна. Просто се води плътна кампания против модернизирането на армията ни, която е част от кампанията срещу всякакво модернизиране на индустрията ни и страната ни като цяло. От Москва и рубладжиите идват само гигантски корупционни схеми за милиарди долари с цел да фалират държавата ни

04.02 2015 в 15:19

Какъвто ще да е Гоце, най-после едно разумно изказване, на фона на продажните боклуци като на прецедента-тапет, тиквата – мафиот и на цялата сган на хранилка на фондация“Америка за Прокопиев“, които бленуват да обявим война на гадните руски комунисти.
Идиоти, американците ще воюват с Русия до последния украинец, поляк или българин. На тях не им пука за туземците, в името на великата им цел – да докопат руските ресурси в Сибир.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------
проф. Пол Кристи, високопоставен служител на американската Агенция за национална сигурност: "Главната цел е по-здраво да се обвърже икономиката на Европа с икономиката на САЩ, а междувременно какво ще става с Украйна, това не интересува никого". И още: "На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия. А какъв строй ще има в нея, начинът на управление, това са абсолютно безинтересни въпроси". 

04.02 2015 в 15:12

А откога Русия ни е съсед?

04.02 2015 в 15:04

познавате ли кремълското агентче Гоцко-рубладжийчето....