"Парламентът трябва да посегне на свещените крави в съдебната система"

Ивайло Анев 22 април 2015 в 10:49 2522 2

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

"Народното събрание трябва бъде по-смело и да посегне на свещените крави в съдебната система", заяви днес в декларация от парламентарната трибуна Радан Кънев от РБ.

По думите му това е задължително щом НС е тръгнало към промени в Конституцията.

Кънев се обяви за смели конституционни промени, защото "няма съмнение, че това е национален приоритет". Според него дори отявлени представители на статуквото в съдебната система се съгласяват, че са е нужни.

"Време е по пътя на правосъдната реформа да създадем инструменти, чрез които държавната власт да бъде еднакво непоколебима както към управляващите, така и към опозицията", заяви Кънев.

Той даде висока оценка на свършеното в сектор "Енергетика", в сектор "Сигурност" и в сферата на стабилизирането на България в международен план.

"Предстоящите 3 месеца ще дадат големите отговори за настоящото управление и за развитието на българската държавност", заяви лидерът на ДСБ. 

Той отбеляза още, че има решения, които няма да бъдат взети в рамките на тази сесия, но трябва да се поставят основите им.

"Това е образователната реформа и реформата на трудовия пазар. Ако за образователна реформа говорим от години, тук стои въпросът защо зад тази воля няма и дела, то за реформата на трудовия пазар продължаваме да мълчим. Това е втората голяма дупка на икономиката", коментира реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews