Парламентът приема закони на ръба, депутатите на кампании с колите от НС

Антония Чорева 20 октомври 2016 в 15:20 4684 3

Едва 100-ина депутати имаше в парламента днес. Така депутатите приеха Закона за военната полиция на ръба с едва 71 гласа за и 5 въздържали се. По средата на закона се оказа, че няма кворум и се направи поименна проверка, с която депутатите бяха привикани от кулоарите и тогава пак едва се събраха няма и 90 народни представители.

В това време ДПС се събра на централен съвет на партията, на който обяви, че подкрепя кандидата за президент Пламен Орешарски. От БСП обаче в парламента също имаше едва 10-ина депутати, като в залата се виждаха 4-5 народни представители.

ГЕРБ не пропусна да коментира факта, че опозицията не е на работа, а по предизборни кампании.

Само преди седмица в парламента имаше скандал, че депутатите са във ваканция, а точно ДПС и БСП поискаха парламентът да работи. Тогава мотивите на ГЕРБ бяха да работят само комисиите, за да не използва залата за предизборни агитации, както и колите на Народното събрание за предизборни кампании. Но по желание на опозицията и след нареждане на премиера Бойко Борисов мнозинството се върна на работа, прекъсна ваканцията си и започна работа.

"Целта на опозицията беше народните представители на ГЕРБ и партиите които ги подкрепят, да стоят в залата, а през това време те да си провеждат спокойно кампанията с пари на Народното събрание" – коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Велчев заяви, че от БСП има едва десет човека в зала, а останалите с коли от Народното събрание си провеждат кампанията.

Велчев добави още, че ДПС пък "имали наглостта да си правят предизборна кампания и то всички до един заедно с персонала, който е от парламента и който би трябвало да е на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

20.10 2016 в 17:03

Това не е задължително лошо нещо, понеже може да послужи като доста добър аргумент в подкрепа на твърдението, че депутатските места са повече от колкото е необходимо.
Убеден съм, че ако се направи разчет, ще установим, че и малкото работа която са свършили са били в далеч не пълен състав.

10538

1

Black Hex

20.10 2016 в 15:37

Оптимизация.