Депутатите отмениха ваканцията и си гласуваха нова - 1 седмица преди изборите

Антония Чорева 18 октомври 2016 в 13:30 5344 3

Депутатите отмениха дългата едномесечна ваканция, която сами си гласуваха на 12 октомври. След дълъг спор днес кой виновен и кой не, и гласували 187 депутати, 177 от тях бяха „за”, „против” нямаше, а 10 се въздържаха.

Не мина и минута обаче и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи изненадващо предложение парламентът да не работи от 2 до 4 ноември, като в тези дни не се ползва служебен транспорт, с изключение на дните, в които народните представители ходят на комисии. 

„За” това предложение гласуваха 111 депутати. Така парламентът няма да работи седмицата преди изборите. 

Много депутати обаче бяха против, тъй като точката не е в дневния ред на парламента и по предложение на Георги Божинов от БСП народните се представители се наложи да гласуват отново отмяна на последната седмична ваканция, но само с 54 гласа "за" и 96 "против" ваканцията си остана и парламентът започна работа. 

Парламентът гласува едномесечна ваканция до изборите по предложение на Атака и с гласовете на ГЕРБ и Патриотичния фронт, за да няма предизборни агитации от трибуната. След това имаше извънредно заседание, на което ГЕРБ отново не се регистрира и ваканцията продължи, което доведе директно премиерът Бойко Борисов в парламента.

По негово нареждане днес се провежда извънредно заседание, на което парламентът да гледа промени в Изборния кодекс, сред които квадратчето „Не подкрепям никого” и отпадане на ограничението на секциите за гласуване на българи в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

2

Black Hex

18.10 2016 в 13:49

Малко е!