Quantcast

Новата дясна формация на Радан Кънев ще е готова до президентския вот

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2016 в 17:09 4454 14

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че е в ход подготовката на нов десен политически проект, с който ще участва на предстоящите президентски избори.

Кънев не отхвърли възможността той да бъде кандидатът за президентския пост на новата формация.

"Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали или просто малко са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки", обясни Кънев пред Дарик радио.

Според него времето на политическите коалиции е отминало: "Бъдеще имат единствено субектите, които поддържат едновременно силна и единна структура."

По думите му новият проект ще е нещо много различно от традиционните партии в България.

"Защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП", добави лидерът на ДБГ.

Той даде като пример партията на Никола Саркози, в която всеки има възможност да влезе:

"Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше Съюз на народното движение, сега е Републиканците; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, каквато беше Реформаторският блок на всички досегашни избори", допълни Радан Кънев.

Той коментира анекса на Реформаторския блок към ГЕРБ за коалиционното споразумение, като подчерта, че ДСБ няма да го подпише.

 По думите му през шест месеца ще бъде преподписван подобен документ между управляващите, който няма да има никаква стойност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2016 в 21:07

Да не би да сме 30 милиона че да правите хиляди партийни проекти сбъркан гей не ти ли омръзна да се пъчиш кото циганско петле.

15.01 2016 в 21:07

Да не би да сме 30 милиона че да правите хиляди партийни проекти сбъркан гей не ти ли омръзна да се пъчиш кото циганско петле.

15.01 2016 в 21:07

Да не би да сме 30 милиона че да правите хиляди партийни проекти сбъркан гей не ти ли омръзна да се пъчиш кото циганско петле.

15.01 2016 в 21:07

Да не би да сме 30 милиона че да правите хиляди партийни проекти сбъркан гей не ти ли омръзна да се пъчиш кото циганско петле.

13.01 2016 в 22:50

"членския внос, който е солиден"
Каква е целта на солидния членски внос?
Моето скромно мнение е, че този начин на събиране на членска маса ще напълни "десния проект" с кариеристи, за които плащането е без проблем.
Мечтая си за дясна партия със симвoличен членски внос, за хора умни, образовани, интелигентни, с много енергия, демократично мислене и работа за общия успех. За съжаление - според мен - тoзи тип хора нямат пари за "солиден членски внос"

13.01 2016 в 22:31

По реакцията на тролетарията е видно, че Кънев е на много прав път. Да му пожелаем успех.

13.01 2016 в 20:07

За да получи солидна електоралнa тежест на незаобиколим парламентарен фактор и за да бъде имунизиран срещу всякакви форми на изкористяване, десният проект трябва: Първо да бъде обединяващ, а не разединителен ! Второ, да разтвори широко ветрилото си към гражданското общество и сдружения, към професионалните гилдии, към легитимния бизнес и към всички общини в страната. Трето, да издига в собствените си партийни структури и предлага в националните представителни власти (законодателна, изпълнителна и съдебна) само личности без скрити зависимости (били те от ДС, икономически или политически) ! Четвърто, да се освободи в движение от многозначителната абревиатура ДС(Б) ! Пето, да не се превръща в глуха опозиция с вдигане на неизпълними максималистични лозунги, ами (без да отстъпва от дефинираната си по устав цел) да бъде в политиката си по-прагматичен и гъвкав ! Шесто, да не се изхвърля с поредна "неизбираема" (т.е. нехаризматична за масовия български гласоподавател) кандидатура за свой президент, което може само да подкопае рейтинга му ! От там нататък, с Бога напред !

13.01 2016 в 19:12

антончо говедо герберско пиши си простотиите в медиите пазители на еднокнижния

13.01 2016 в 19:01

След голяма борба срещу олигархията, Радан ще я вземе в новата си партия.
За да му дадат пари, както направи Бюреков и да им стане Президент.

13.01 2016 в 18:04

За да получи електоралната тежест на незаобиколим парламентарен фактор, десният проект трябва:
Първо да бъде обединител, а не разединител !
Второ, да разтвори широко ветрилото си към гражданското общество и сдружения, към професионалните гилдии, към легитимния бизнес и към всички общини в страната.
Трето, да се освободи в движение от многозначителната абревиатура ДС(Б) !
Четвърто, да не се превръща в глуха опозиция с вдигане на неизпълними максималистични лозунги, ами (без да изгубва крайната цел) да бъде в политиката си по-прагматичен и гъвкав !
И пето, да не се изхвърля с поредна "неизбираема" (нехаризматична за масовия гласоподавател) кандидатура за свой президент, която може само да подкопае рейтинга му !
От там нататък, с Бога напред !