Новата дясна формация на Радан Кънев ще е готова до президентския вот

OFFNews 13 януари 2016 в 17:09 5086 14

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че е в ход подготовката на нов десен политически проект, с който ще участва на предстоящите президентски избори.

Кънев не отхвърли възможността той да бъде кандидатът за президентския пост на новата формация.

"Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали или просто малко са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки", обясни Кънев пред Дарик радио.

Според него времето на политическите коалиции е отминало: "Бъдеще имат единствено субектите, които поддържат едновременно силна и единна структура."

По думите му новият проект ще е нещо много различно от традиционните партии в България.

"Защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП", добави лидерът на ДБГ.

Той даде като пример партията на Никола Саркози, в която всеки има възможност да влезе:

"Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше Съюз на народното движение, сега е Републиканците; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, каквато беше Реформаторският блок на всички досегашни избори", допълни Радан Кънев.

Той коментира анекса на Реформаторския блок към ГЕРБ за коалиционното споразумение, като подчерта, че ДСБ няма да го подпише.

 По думите му през шест месеца ще бъде преподписван подобен документ между управляващите, който няма да има никаква стойност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!