Кънев: Нормално е единият съпредседател да е в управлението, другият в опозиция

OFFNews 12 януари 2016 в 19:37 5352 10

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Съвсем нормално е Реформаторският блок да има един съпредседател, който е в опозиция и един, който е в управлението.

Така лидерът на опозиционната ДСБ Радан Кънев коментира изявлението на вицепремиера Меглена Кунева (ДБГ), която вчера нападна "синият" лидер с думите, че не може да е в опозиция и в същото време да е в управлението на Блока.

"Нормално е, щом парламентарната група на РБ е разделена на две", обясни днес Кънев пред БНТ, като според него въпросът му ще бъде ли премахнато това противоречие. Според него унищожаването на историческия компромис за съдебната реформа е вкарало страната в тежка политическа криза.

"Да, в опозиция сме, защото видяхме, че сме безпомощни. Нямаме силата и единството в този парламент да изтръгнем мафията от управлението", отбеляза Кънев.

"Искаме да създадем нова, спокойна, уравновесена, отговаряща на изискванията на десния избирател формация", отбеляза още съпредседателят на Блока.

Но дали ДСБ ще излезе от РБ, по думите му ще стане ясно през март.

“Старите депесарски връзки на “Мултигруп” имат ключови позиции в сектор “Сигурност”. Като не си отстранил ДПС от властта, не си гарантирал националната сигурност”, категоричен беше "синият" лидер.

Той посочи, че мнозинството в Народното събрание всъщност се състои от ГЕРБ, АБВ и ДПС, които постоянно гласуват заедно в защита на статуквото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!