Нинова обвини министри на Радев в злоупотреби с обществени поръчки и далавери с имоти

OFFNews 30 януари 2024 в 14:20 7616 3

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Корнелия Нинова

Сигнализирали сме за съмнение за корупция в четири министерства от служебните кабинети на Радев, каза на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Става дума за злоупотреби с обществени поръчки с публични средства, далавери с имоти - закупуване на държавни имоти на ниски цени от частни лица на ниски цени и обратно - закупуване на частни имоти на надпазарни цени", добави тя.

Тя добави, че сигналите са за Министерство на правосъдието, Министерство на електронното управление, Министерство на труда и социалната политика, както и Министерство на икономиката и индустрията. БСП са подали сигнали и за двама областни управители, назначени по време на служебните правителства на Радев - този на Хасково и този на София.

Тя декларира, че левицата е внасяла сигнали за корупция както от времето на Борисов, така и от управлението на Петков. Въпросните сигнали със съмнение за корупция бяха предадени и на присъстващите журналисти, като първият е от 23 декември 2022 г., а последният - от 24 януари 2024 г.

Червената лидерка заяви, че адресати на жалбите са СГС, Софийска апелативна прокуратура, Гешев и Сарафов. Нинова каза, че сигнал е изпратен и до ВСС, тъй като прокуратурата не реагира в сроковете, заложени в закона.

"Ако прокуратурата не може да си намери преписките - да изпратят човек. Тук от деловодството ще им ги дадем, за да си припомнят."

Нинова твърди, че не са се сетили за корупцията около Радев след атаката на Делян Пеевски срещу предидента. По думите ѝ БСП действа отговорно и сезира институциите, когато има доказателства, а не хвърля обвинения по медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Борис Б

30.01 2024 в 15:13

Добре, добре. Гарваните започнаха да се кълват. Дано си извадят по някое око.

4000

2

Математика

30.01 2024 в 15:09

От това можем да заключим, че Радев иска да взима БСП-то от Корнелка... И тя го контрира

135

1

Far Rider

30.01 2024 в 14:54

Опааа, Резидентът ще го яде! Щом и ***нелия го захапа - значи няма да го бъде.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика