Кеш в президентството няма, а вътре е светло. Пеевски говори глупости, каза Крум Зарков

България се управлява ненормално и някой от време на време трябва да казва, че царят е гол, каза съветникът на Радев по правни въпроси

OFFNews 27 януари 2024 в 20:44 4130 0

Крум Зарков

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Крум Зарков

Кеш в президентството няма, вътре е светло. Пеевски говори глупости. Присъединявам се към апела на Антикорупционния фонд - нека ако знае нещо, да отиде в прокуратурата и да го каже, или те да го призоват. Ако не - да намери друг обект за своите ругатни и да продължим нататък. 

Това заяви пред БНТ съветникът на президента Румен Радев по правни въпроси и бивш правосъден министър в служебното правителство "Донев" Крум Зарков. 

По-рано тази седмица председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поде атака срещу президента - поиска му "оставката", нареди му "да си основе проектчето", нарече го "цирково куче на Нинова", а президентството - "тъмна институция с много кеш". Пеевски се закани, че ДПС ще започва да изисква информация от прокуратурата за това какво става с разследванията на съветници на президента.

Крум Зарков коментира решението на президента да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии. Според него така Румен Радев е показал, че все още има един човек и една институция, които не приемат ненормалното да ни се представя като нормално.

"България се управлява ненормално на нормалната човешка логика и някой трябва да казва от време на време, че царят е гол. Трябва това, което хората през цялото време си говорят, да има и своя институционален изразител", заяви той. 

Зарков е категоричен, че Румен Радев не е нарушил Конституцията, като е оспорил избора на новите съдии и не е присъствал на клетвата им. На критиките на предшественика на Радев - Росен Плевнелиев, отговори: "Самият г-н Плевнелиев не опорочи ли такава процедура или се лъжа?"

Той попита дали парламентаризмът значи всяка сутрин Делян Пеевски и Бойко Борисов да казват какво ще се случи през деня, а останалите 238 депутати да се замерят с безсмислени обиди.

"Има страшно много депутати, които искат президентът да не им пречи да си развяват коня - не изключвам възможността те да поискат импийчмънт, но бих се учудил", каза още Крум Зарков.

Нинова заговори за корупционен кръг около президента: Пеевски знае, има и доказателства

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки