Нинова заговори за корупционен кръг около президента: Пеевски знае, има и доказателства

Депутатът от ДПС пък я обвини, че е докарала Радев с мръсни кубинки на Дондуков 2

Ружа Райчева 26 януари 2024 в 12:08 11098 3

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изненадващо обяви, че Делян Пеевски сигурно знае за какво говори, когато прави намеци за корупционен скандал около президента Румен Радев, и го призова да "продължи да говори". 

В началото на седмицата председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция, в която отправи остри думи към Румен Радев, поиска му оставката, "призова го да си основе проектчето" и намекна за корупционни схеми около президента. 

Пеевски обяви, че президентът е събрал много пари от двете години управление на служебните кабинети и каза, че около Радев има "чудовищен корупционен кръг".

"Къде потъна "пътят на Копринката?", "Къде потъна Сотир Ушев?", "Кой е касиерът?", бяха сред намеците на Пеевски. 

Днес в кулоарите на парламента Нинова изненадващо обяви, че Пеевски най-вероятно има достатъчно доказателства за това, което говори. 

"Тези, които говорят за чувалите с пари, за "копринката", трябва да продължат да го правят. През годините сме чували много такива неща. Тези, които знаят повече и имат доказателства (...) органите да започнат да работят по тези въпроси", каза тя. 

"Така че, да ги дава и да говорят - и Сарафов, и той, и всички замесени в този корупционен скандал", призова тя. 

Преди удара - ласкателство

Преди да насърчи Пеевски да "продължи да говори", Нинова приветства решението на президента Румен Радев да не се яви на клетвата на новите конституционни съдии - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. Според нея това се дължи на факта, че е "послушал БСП". 

"Както знаете, ние го призовахме да не ходи на клетвата в Конституционния съд. Изборът на съдии беше противоконституционен. Оценяваме го положително, това е нашият призив и Радев го послуша", коментира тя. 

БСП сега чакат КС да отмени решението за избора им от НС. "Най-малкото, заради което е нелегитимно решението, е срокът - мандатът е 7-годишен, а те ги избраха за девет години", заяви председателят на левицата. 

Пеевски: Нинова направи този, да не казвам какъв, президент, докара го с мръсни кубинки

Делян Пеевски също даде кратко изявление в кулоарите. Той каза, че Радев е "просто един гост" и няма защо да коментира отсъствието му от клетвата в KС.

Пеевски заяви, че нищо не "пуска в пространството", а че всички хора край Радев вече са "известни на обществото". 

"Трябва питане към прокуратурата по действащи сигнали и да се види какво се е случило. Антикорупционният фонд защо толкова години не разследва тези касиери на Радев", попита той. 

Пеевски заяви, че не му е ясно защо не се говори за "корупционните схеми" на президента. 

"Корнелия Нинова сама разказва как го е завела в президентството. Това по кулоарите разказва - как го е взела с мръсни кубинки, този, да не казвам какъв, и го е направила президент и аз съжалявам, защото това е наказание за България", каза на финала на изказването си Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

27.01 2024 в 12:08

153 кила шопарче да те щурмува...

Я да видим Радефф как ще се опаци да не се изкаля в свинската борба

1236

2

БотоксПутю

26.01 2024 в 17:59

Шиши скочи трупешката върху Рундю. Това са поне 150 кила живо тегло.

400

1

демотиватор

26.01 2024 в 14:13

Нима пРезидентският трон (вече) се клати?!
А побутнете още мъ-ъ-ъничко... (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика