НДСВ организира дискусия срещу шистовия газ в България

OFFNews 25 септември 2014 в 14:33 5591 1

По инициатива на лидера на НДСВ Антония Първанова утре във Варна ще се проведе дискусия на тема „Не на шистовия газ в България!”.

Кръглата маса ще се проведе в зала "Перла" на хотел "Аква" от 10.00 часа. На дискусията ще присъстват както неправителствени организации и експерти, така и граждани.

"Имаме последен шанс, заедно с представителите на гражданското общество и всички българи, да не позволим това да се случва, защото примерите в световната практика са категорични, че полза от добив на шистов газ имат само определени корпорации. Няма логика в политическото поведение на определени партии и лидери, които с добива на шистов газ защитават чужди икономически интереси, а залогът е животът на всички нас", коментира Първанова.

По време на дискусията председател на неправителствената организация „Гражданската инициатива за забрана на шистов газ в България” Марияна Христова ще запознае присъстващите с пагубните последици от проучванията и добива на шистов газ за природата и хората.

Експертът ще предостави информация и за крайно непоследователната и предателска политика на държавата по темата, както и последното решение за проучване и сондажи за шистов газ у нас.

За последствията от добива на шистов газ ще говори доц.Александър Султанов, преподавател в Минно-геоложкия университет “Св.Иван Рилски“ в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!