Експерт на НДСВ: Цацаров е седнал върху ушите си

OFFNews 19 септември 2014 в 20:41 2672 1

Работя в сферата на провосъдието. Не бива да се отказваме от силата на правото за сметка на правото на силата, заяви пред БНТ Минчо Спасов от НДСВ. 

"Случаят Мишо Бирата е прозрачен за всички български граждани, които чуха тембъра на гласа на нашия любим водач и въпреки това прокуратурата е глуха за тези сигнали. Много се учудвам как главният прокурор е седнал върху ушите си и не чува какво се говори в тези записи.", каза Спасов по случая с подслушвания разговор на Мишо Бирата с Бойко Борисов. 

"Едно специално разузнавателно средство не би могло само по себе си да служи за осъдителна присъда, трябва да има и други доказателства. Има свидетелски показания на Ваньо Танев, на Странджев, на митничарите, които са били на самата проверка и са подписали протокола с особено мнение, възмутени, че са били спрени да проверяват. В именно този протокол, който излезе в публичното пространство, името на този, който ги е спрял, е заличено с бял туш. И въпреки това прокуратурата не предприема нищо.", допълни експертът от НДСВ. 

Минчо Спасов даде кратък коментар и дали трябва агенти на ДС да влизат в политиката:

"Участието на тези хора, които може би са имали патриотично поведение по времето си, но както се казва достатъчно са направили за държавата."

По темата за евентуална кражба на гласовете за НДСВ на предстоящите избори адвокатът даде сигнал за нарушения от последния вот за български представители в Европарламента:

"На миналите гласове аз гласувах в Бистрица, сложих преференция, след това си изтеглих от интернет протокола - нямаше преференцията. Подадох жалба до прокуратурата, но не се случи нищо разбира се."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews