Първанова: Да си независим е много голяма отговорност

OFFNews 22 септември 2014 в 15:00 3674 2

Антония Първанова

„Да си независим е много голяма отговорност - означава, че не може да се надяваш на някой отвън да ти реши проблемите, както вече повече от 130 години разчитаме на някой отвън да дойде. Трябва да мислим за това как искаме да живеем занапред"

Това каза председателят на НДСВ Антония Първанова, след като поднесе цветя на Паметника на независимостта в София по повод 22 септември.

Тя посочи, че на днешния ден би трябвало да мислим каква страна бихме искали да имаме и как да запазим държавността в нея.

„Трябва да мислим за това каква държава желаем да оставим на децата си, както се гордеем с хората, които са направили така, че България да бъде обединена, самостоятелна, независима”, обясни Първанова пред агенция "Фокус".

Антония Първанова допълни още, че като народ ние трябва да се замислим да поемаме отговорност за бъдещето и стабилността на държавата.

„Трябва много мъдро и с отговорност към децата ни да подредим отново държавата си. Трябва да инвестираме държавните и европейските пари в образование и в иновации", обясни лидерът на НДСВ.

Тя коментира и демографската криза, като обясни, че родните политици трябва да мислят за тази тема и то в рамките на един мандат.

"Демографската криза се случваше на България в рамките на повече от 30 години и сега трябва да се замислим какво всъщност дава шанс на децата ни да останат тук и да имат свои деца. Това ще се случи, когато има работа, държавност, закони и контрол върху спазването им”, добави Антония Първанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!